Tomislav Bralić i klapa Intrade uoči Dana grada Zadra imaju novu pjesmu samo za tu prigodu

Zadar svojom ljepotom, tradicijom i poviješću inspirira umjetnike, pjesnike, slikare i vječite sanjare. Sada je našao svoje mjesto u još jednoj pjesmi. “Dok je Zadra bit će i pjesama”, poručio je Tomislav Bralić koji je s klapom Intrade iz ljubavi prema tom gradu pripremio pravo glazbeno iznenađenje.

“Evo jedna ‘Zadarska’, tako se zove naša nova pjesma koju je napisao (i glazbu i tekst) naš dugogodišnji prijatelj, pjesnik i skladatelj Bibinjac Ante Sikirić“, najavio je Tomislav Bralić.

– Zadar kao inspiraciju dobro opisuje spomenuti Ante Sikirić, prijatelj klape koji je imao ključnu ulogu u ovoj novoj glazbenoj priči. “Zadar je relativno mali grad, ali je toliko opjevan i ima toliko pjesama, možda i više nego bilo koji drugi grad u Hrvatskoj i šire. I ne samo da ima toliko pjesama, nego su sve kvalitetne i lijepe, sve jedna bolja od druge. Ja sam odavno pokušavao napraviti pjesm u o Zadru. Jer Zadar je moj grad, iako živim u Bibinjama nekoliko kilometara od Zadra. U Zadru sam se rodio, išao u srednju školu, završio zanat i radio. Najveća nagrada autoru je kad napiše nešto dobro o svojoj domovini, svojoj materi, svome mjestu i o svome gradu. Ja mislim da sam u tome uspio. ‘Croatio iz duše te ljubim’, ‘Slike iz ditinjstva’, ‘Misto moje laku noć’, i sad’ Zadarska’” zaključio je Sikirić i dodao, “pjesma o najljepšem gradu na svijetu – Zadru.

Ovih dana slavimo Dan grada Zadra, blagdan svetog Krševana, te povodom toga klapa Intrade prirpemila je ovu pjesmu”, poručio je Tomislav Bralić. “Sve smo snimili u studiju Tomislava Pehara koji potpisuje aranžman. Nadam se da će se pisma dugo slušati”, dodao je za kraj. Pjesma će bez sumnje naći put do srca svih Zadranki i Zadrana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...