Traje interna istraga u Općoj bolnici Zadar nakon što su ženu ovisnu o kisiku poslali kući bez kisika

Opća bolnica Zadar provodi internu istragu u slučaju 61-godišnje pacijentice koja je ovisna o krevetu i mora primati kisik, a koja je nakon hospitalizacije otpuštena i sanitetskim vozilom poslana kući bez boce kisika.

Njezin suprug kaže da je žena 20 minuta provela bez kisika, boreći se za život. To je ostavilo posljedice s kojima ćemo još morati naučiti živjeti, rekao je muškarac koji tvrdi da je dan prije incidenta u bolnici nedostajalo liječnika.

– Kad sam stigao do nje, nakon što su je pregledali, bila je toliko crvena da sam se šokirao. Prišao sam bliže i shvatio da boca s kisikom uopće nije bila prikačena, nastavlja suprug. – Odmah sam to napomenuo medicinskoj sestri koja mi je odbrusila da ne može ona na sve paziti i da je to uvijek problem s tim cijevima za kisik jer često ispadaju.

Nakon toga, kaže, predloženo mu je da je odveze kući. – Kako da ja ženu s teškim oblikom kronične opstruktivne plućne bolesti, koja mora ležati s bocama kisika, stavim u svoj mali auto i vozim do kuće?! Rekao sam da ne dolazi u obzir i da je izvole dovesti kolima s liječnikom. Kad smo sve dogovorili, otišao sam kući kako bi ih sačekao i smjestio u krevet. I tad je počela drama, priča suprug.

– Sanitetskom vozilu treba 20 minuta do našeg stana, a ja sam nakon deset minuta od kad su krenuli nazvao vozača da provjerim kakvo je stanje i na kojoj razini joj je kisik. S druge sam strane začuo muk. I onda pitanje: – Koji kisik? Pokušavao sam ostati pribran, ali u tom su mi se trenu odsjekle noge, rekao je.

Suprug kaže da se vozač sanitetskog vozila htio vratiti u bolnicu, no on mu je rekao da će ga čekati pred zgradom s bocom kisika. Do stana su je, kaže, pomogli prenijeti susjedi. Rekao je i da je vozač bio toliko u šoku da je sjedio neko vrijeme sam, sa strane, i pokušavao doći sebi.

Suprug kaže da je nazvao bolnicu no od njih nije dobio očekivanu ispriku, a Zadarska bolnica se oglasila na novinarski upit o incidentu rekavši kako su dobili nalog za sanitetski prijevoz pacijentice od Opće bolnice, te da u njemu nije bilo napomene o potrebnom kisiku, prenosi Index.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...