Turisti izdvojili zemlje u koje više nikada ne bi putovali, među njima i Hrvatska: “Ima ekstremnih nacionalista i ne želim ponovo ići tamo.”

Korisnici Reddita pokrenuli su raspravu o svjetskim destinacijama koje su posjetili te izdvojili one u koje se nikad više ne bi vratili. Povod rasprave bili su nezadovoljni turisti koji su iznosili svoja mišljenja (ponekad, smatraju neki, uvredljiva) o nekim zemljama, prenosi Index.

Portal Indy100 izdvojio je najbolje komentare i napravio popis prema kategorijama. Jedan korisnik Reddita je napisao da mu se nisu svidjeli Bahami. “Prekrasno mjesto, ali loša vibra. Lokalni stanovnici djeluju kao da ne vole turiste i da mrze imati posla s njima”, objasnio je.

Od zemalja koje su korisnici Reddita izdvojili kao “one s lošim odnosom prema turistima”, osim Bahama, na popisu su se našli: Albanija, Malezija, Mauritanija, Solomonski otoci, Tajland i Vijetnam.

Na popisu se našla i Hrvatska

U raspravi su se ponavljali Belize, mala srednjoamerička država na obali Karipskog mora, i Meksiko kao zemlje u kojima ima puno prosjaka. Kao “dosadne zemlje” korisnici Reddita su izdvojili: Finsku, Francusku, Luksemburg i Slovačku.

Na popisu se našla i Hrvatska, koju su uz Honduras, Somaliju i Venezuelu opisali kao opasnu zemlju.

– Nemam ništa protiv Hrvata, Hrvatska je prekrasna zemlja, ali ima ekstremnih nacionalista i jednostavno ne želim ponovno ići tamo. Neki momci su prijetili mojim roditeljima, jedan je od komentara o Hrvatskoj na Redditu.

Izdvojili su i zemlje koje smatraju “prljavima”, a to su: Kuba, Rusija, Indija, Indonezija i Filipini.

Neki smatraju da su Danska, Norveška i Slovenija “preskupe zemlje” da bi ih ponovno posjetili. Drugi korisnici Reddita pisali su da su im Japan i Južna Koreja “čudne zemlje”, a Haiti, Jamajka i Paragvaj “previše siromašne”. Na popis su uvrstili i SAD, za koji neki pišu da je “rasistički” te Kanadu koja je “jako hladna”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...