Turistička zajednica Zadarske županije predstavila svoj rad Nijemcima: “Sigurni smo da će Zadarska županija i dalje biti prvi izbor njemačkim gostima.”

Godišnji skup ADAC Reisevertrieb, jedan od najvažnijih skupova u njemačkoj turističkoj branši, održao se u Zagrebu u prostorima hotela Esplanade u trajanju od 18. do 21. studenoga 2022. u organizaciji Hrvatske turističke zajednice. Nakon prva dva dana službenog programa skupa ADAC-a, u nedjelju 20. studenog 2022. otvorena je mogućnost predstavljanja ponude i novosti regija, odnosno predstavnika klastera u vidu uključivanja u „speed dating“ program. Tako je Turistička zajednica Zadarske županije dobila priliku zainteresiranim agentima predstaviti sve mogućnosti Zadarske županije kao turističke destinacije, a upravo je ADAC izrazio želju za susretima s predstavnicima regionalnih turističkih zajednica kako bi dobili aktualne informacije o novostima u ponudi.

Turistička zajednica Zadarske županije je tijekom 6-satne radionice, u susretu s nizom agenata, istaknula sve mogućnosti Zadarske županije, te posebno novosti u ponudi, a također i odgovorila na sva njihova pitanja. Agente koji su pokazali interes za Zadarsku
županiju najviše su zanimale teme poput udaljenosti Zračne luke i njezinoj povezanosti sa Zadrom, generalnoj ponudi, otocima, vrstama povezanosti i sl. Pored toga, brojna su pitanja imali o mogućnostima izleta i aktivnostima u destinacijama, a posebno su ih zanimale vrste plaža. Tijekom niza susreta s agentima podijeljen im je i promidžbeni materijal Zadarske županije.

ADAC je najveći autoklub u Njemačkoj i Europi, a broji preko 20 milijuna članova te predstavlja i najveći autoritet u njemačkoj industriji putovanja, ali i na europskoj razini. Na trodnevnom je skupu osim Uprave ADAC-a, sudjelovalo 200 agenata i direktora  iz 18 regionalnih ADAC klubova iz cijele Njemačke, a nazočili su mu također ministrica Brnjac i direktor Staničić.

Povodom nastupa Turističke zajednice Zadarske županije u okviru godišnjeg skupa ADAC-a
direktorica Mihaela Kadija je izjavila:
– Domaćinstvo Hrvatske godišnjem skupu ADAC-a omogućilo nam je još jednu sjajnu priliku
za promidžbu Zadarske županije na našem najvažnijem tržištu, a posebice jer se radi o udruženju koje Nijemcima predstavlja snažan autoritet. Sigurni smo da će Zadarska županija kao važna auto destinacija i nadalje mnogim gostima iz Njemačke biti prvi izbor i u idućim godinama.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...