U 2023. najavljuje se izgradnja nove Medicinske škole u Zadru, bivši đački dom na Relji postat će moderan objekt

Od značajnijih aktivnosti u 2023. godini, očekuje se dovršetak radova na izgradnji automehatroničarske radionice Strukovne škole Vice Vlatkovića koja je financirana iz EU fondova, kao i izgradnja nove Medicinske škole u Zadru.

Nastavit će se financirati cjelokupni troškovi školovanja za deficitarna zanimanja, a pripremljena je i projektna dokumentacija za školske objekte koji bi se trebali financirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Trenutno je sedam važećih građevinskih dozvola, od čega ih je pet za izgradnju ili dogradnju školskih objekata te dvije za izgradnju sportskih dvorana za škole kojima je osnivač Zadarska županija.

U županijskom proračunu predviđena su i dodatna ulaganja na građevinskim objektima osnovnih i srednjih škola.

Što se tiče Medicinske škole, za cijeli projekt naziva ‘Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva’, predviđena su sredstva u iznosu od gotovo 49 milijuna kuna.

Projekt sufinancira Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj u iznosu od 30.000.000,00 kn (3.981.684,25 eura) i Zadarska županija u iznosu od 18.854.118,01 kn (2.502.371,49 eura), odnosno omjer sufinanciranja je 61,4 posto naprama 38,6 posto.

Prvim će se projektom adaptirati i dograditi bivši đački dom na Relji u koji će se, nakon završetka radova, trajno preseliti zadarska Medicinska škola.

Iz škole ističu kako je dugoročno preseljenje na novu lokaciju nužno kako bi se osigurao rad u jednoj smjeni te se time omogućio dodatan prostor za rad i odvijanje novih programa koje će škola uvrstiti u svoj program.

Osim poboljšanja uvjeta obrazovanja, organizacija nastave koja uključuje i učeničku praksu u OB Zadar i drugim zdravstvenim ustanovama, bit će puno lakša zbog blizine zadarske bolnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...