U Gradskoj loži u Zadru obilježit će se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama panelom Bole li riječi?

Dalmatinska podružnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću  u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Zadarske županije i Narodnim muzejom Zadar u utorak, 22. studenog 2022.  organizira panel uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama s naglaskom na verbalno zlostavljanje, pod nazivom “Bole li riječi?”. Panel će se održati u 18 sati u Gradskoj loži u Zadru.

Ovim panelom želi se naglasiti kako nasilje uglavnom počinje šalom i verbalnim zlostavljanjem, kako se možda neki slučajevi čine bezazlenima, ali stvaraju ozračje zastrašivanja, straha, nesigurnosti i poniženja. Neke skupine žena posebno su na meti verbalnih napada primjerice djevojke, političarke, novinarke i žene iz javnog života, posebno na društvenim mrežama. Želimo dobiti odgovore na pitanja zašto se potrebno posvetiti tom pitanju i  kako to spriječiti, koliko je verbalno nasilje prisutno u medijima, na internetu i društvenim mrežama, na radnom mjestu, u javnom sektoru s naglaskom na komentare o izgledu ili obiteljskoj situaciji političarki i žena iz javnog života, verbalno nasilje u pravosudnom sustavu, u obrazovnom sustavu i  na koncu u privatnom životu. Kako uopće prepoznati verbalno nasilje i postoji li granica za toleranciju.

Na panelu će sudjelovati: Sabina Glasovac, Zrinka Gracarić, Nevenka Marinović, Vanja Tokić, Martina Buljat, Amanda Šikić Vernik, Adela Pece, Ljiljana Gašperov Dujmović.

Pozivamo sve zainteresirane građane da budu nazočni događaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...