U subotu Noć kazališta u HNK Zadar uz predstavu A di smo sad, moja Stoše

Četrnaesta manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava, održat će se u subotu,  19. studenoga 2022. godine. Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Tijekom manifestacije, kazališta postaju glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike. Manifestacija se pod nazivom  European Theatre Night održava u nizu drugih europskih zemalja. U ovogodišnjoj Noći kazališta HNK Zadar sudjeluje s dva programa.

U 18 sati u Maloj dvorani HNK Zadar održat će se predstavljanje knjige Živka Nižića, A di smo sad, moja Stoše. Nakladnik je HNK Zadar.

Knjigu će predstaviti: Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar, prof. dr. sc. Nedjeljka Balić-Nižić, urednica knjige, izv. prof. dr. sc. Andrijana Jusup Magazin, recenzentica doc. dr. sc. Ana Bukvić

i autor Živko Nižić. Moderatorica predstavljanja: Žana Bumber, glumica HNK Zadar

U 20 sati u Velikoj dvorani HNK  Zadar ne propustite pogledati predstavu HNK Zadar, A DI SMO SAD, MOJA STOŠE nastalu prema tekstu Živka Nižića i u režiji Zorana Mužića.

Ulaznice po  simboličnoj cijeni od 10,00 KN / 1,33 € možete kupiti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i na dan predstave od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Igraju: Jasna Ančić, Davor Jureško i Žana Bumber. Scenografiju potpisuje John Čolak, kostimografiju Marija Šarić Ban, a glazbu Ivan Ivić. Glumci u video projekciji u predstavi su Venci Jurin, Mimi Zadarski i Žana Bumber.

– Predstava “A di smo sad, moja Stoše” bavi se sentimentom, memorijom, obitelji, ljubavlju i poviješću Zadra. Namijenjena Zadru i prijateljima Zadra. Nadam se potaknuti pozitivne emocije, pletući pletenicu između jedne obitelji i Zadra gdje se podrazumijeva da se to odnosi na bilo koju obitelj. Tako nastaje, neraskidiva , isprepletena, čvrsta veza između obitelji i grada. Sva tri lika su arhetipska, oni su vječni, rekao je redatelj Zoran Mužić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...