Vječiti mladić Slavko Štimac: “Navijao sam za Hrvatsku, bilo bi mi drago ako uzmu zlato!”

Razgovarali smo sa Slavkom Štimcem (62), srpskim glumcem koji je rođen u malom mjestu Konjsko Brdo kraj Perušića u Lici. Filmsku je karijeru počeo u uspješnim dječjim filmovima. Svoju je prvu ulogu odigrao u “Vuku samotnjaku” 1972. godine, izabran je za glavnu ulogu među ličkom djecom, govornicima autentičnog ličkog dijalekta. U jednom od najpoznatijih, najpopularnijih i najuspjelijih hrvatskih dječjih filmova “Vlak u snijegu” glumio je 1976. godine. Po Štimčevim riječima, najteže mu je bilo tijekom snimanja tv serije “Salaš u malom ritu” 1976. godine, jer je snimanje trajalo godinu dana i učenje nakon cjelodnevnog seta bila je svakodnevnica. Zbog posla se sredinom 70- ih godina preselio u Beograd, gdje živi s obitelji. Kasnije je postao poznat i po ulogama u kultnim filmovima “Ko to tamo peva”, “Sjećaš li se Dolly Bell “, kao i u filmu “Underground.”

Slavko planiraš li uskoro doći u Hrvatsku?

– Možda će biti nekog snimanja i u Hrvatskoj, ali to je još sve na “dugačkom štapu”, planovi postoje i to na Rabu, ali to se u našem poslu nikad ne zna.

Jesi li gledao jučerašnju utakmicu Hrvatske koja je pobijedila Kanadu na Svjetskom prvenstvu u Katru? 

– Gledao sam Hrvatsku i odlično su igrali, svaka im čast! Hvala Bogu da sam navijao za Hrvatsku, ne znam za koga bih drugog trebao navijati!

Kako ocjenjuješ kvalitetu hrvatske reprezentacije?

– Smatram kako se radi o odličnoj reprezentaciji, uostalom, imaju srebrnu medalju s posljednjeg SP u Rusiji, i to nije slučajno! Nadam se da Hrvatska može i do finala, iako je teška konkurencija, jaki su Španjolci, Brazilci, Nijemci…

Hrvatska već ima broncu i srebro sa svjetskih prvenstava, nikad se ne zna, možda ovaj put dođu i do zlata?

– Normalno da bi mi bilo drago ako uzmu zlato!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...