Volonterski centar Zadar organizira nagradni natječaj NE nasilju! za učenike osnovnih i srednjih škola

Volonterski centar Zadar trenutno provodi projekt „Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu III“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Benkovac te uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. U sklopu projekta, koji je usmjeren na prevenciju elektroničkog  nasilja u srednjoškolskoj populaciji, organiziramo i nagradni natječaj „NE nasilju!“ u kojem mogu sudjelovati učenici/e svih srednjih škola s područja Zadarske županije.

Ovim putem pozivamo učenike/ce da nam se pridruže u borbi protiv elektroničkog nasilja. Cilj nam je podići svijest o ovom problemu i upozoriti mlade na opasnosti koje vrebaju na internetu.

Neki od vas su vjerojatno upoznati s e-nasiljem i svime što ono obuhvaća, a na nekima je da tek otkriju o čemu se radi. I jedne i druge vas pozivamo da dodatno istražite temu e-nasilja, a smjer sami odaberite prema svojim željama – možete se upustiti u istraživanje o tome što je e-nasilje, razmišljati o tome kako biste ga vi smanjili ili o tome kako biti siguran na internetu. Svoje odgovore nam dostavite u obliku kreativnih radova, a sredstvo izražavanja birajte prema vlastitim preferencijama.

Pristigle radove ćemo podijeliti u 3 kategorije:
1. multimedija (kratki video, fotografija…)
2. likovni radovi (slika, skulptura…)
3. literarni radovi (pjesma, priča…).

Povodom Svjetskog dana djece koji se obilježava 20. studenog bit će dodijeljene 3 nagrade
najboljima u svakoj kategoriji (1. mjesto: tablet, 2. mjesto: slušalice, 3. mjesto: Cinestar poklon kartica) te će biti organizirana i izložba svih radova.

Radove je potrebno zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, naziv škole i razred) dostaviti do 14. studenog u Volonterski centar Zadar; poslati e-mailom na: info@vczd.org ili  dostaviti osobno ili poštom s naznakom „Za nagradni natječaj“ na adresu: Volonterski centar Zadar Jurja Bijankinija 7 23000 Zadar


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...