Volonterski centar Zadar organizira okrugli stol na temu prevencije elektroničkog nasilja nad i među mladima u Zadarskoj županiji

Volonterski centar Zadar organizira okrugli stol na temu prevencije elektroničkog nasilja nad i među mladima u Zadarskoj županiji, koji će se održati 1. prosinca 2022. godine s početkom u 13 sati u Gradskoj knjižnici Benkovac, na adresi Šetalište kneza Branimira 46, Benkovac.

Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici Centra za socijalnu skrb Benkovac, MUP-a PU Zadarske, Zavoda za javno zdravstvo Zadar te izv. prof. dr. sc. Lucija Vejmelka sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ova aktivnost za cilj ima stvoriti međusektorsku mrežu stručnjaka na području Zadarske županije kako bi se mogla lakše dijeliti iskustva u praksi i moguća rješenja problema nasilja na internetu, odnosno što ranije i kvalitetnije reagirati i odgovoriti na potrebe žrtve, počinitelja (ukoliko se radi o mladim osobama) te ostalih uključenih, s obzirom na to da internetsko nasilje uvijek uključuje i dodatnu „publiku“. Jedna od odrednica ovog okruglog stola će biti i važnost i načini prijave elektroničkog nasilja iz perspektive svih uključenih, odnosno postupanja po počinjenju kaznenog djela i rehabilitacije žrtava.

Okrugli stol se odvija u sklopu projekta „Edukacija – prvi korak prema prevenciji nasilja na internetu III“, koji Volonterski centar Zadar provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Benkovac te uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Cilj projekta je edukacija srednjoškolaca, njihovih roditelja, nastavnika i stručne službe o opasnostima na internetu, s naglaskom na elektroničko nasilje, digitalni identitet te mogućnosti prevencije i zaštite mladih na internetu.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...