Vraćanje knjiga bez naplate zakasnine i besplatan upis brucošima u Znanstvenoj knjižnici Zadar

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada do 15. studenog) i Dana hrvatskih knjižnica (11. studenog) 2022. godine Znanstvena knjižnica Zadar organizira u ovom tjednu vraćanje knjiga bez naplate zakasnine od 9 do 11. studenog i besplatan upis studentima 1. godine Sveučilišta u Zadru od 10. do 11. studenog).

Mjesec hrvatske knjige je manifestacija koja se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, a kojom se  nastoji govoriti  o knjizi i čitanju. Cilj manifestacije je istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa koje se sve više približavaju građanima.

2022. godina proglašena Europskom godinom mladih pa se ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige tematski osvrće na generaciju K čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…), a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...