Zadar slavio na Višnjiku! Gorica poslužila kao zagrijavanje za Budućnost

U 8. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra večeras su u Dvorani Krešimira Ćosića bez većih problema svladali Goricu rezultatom 79:63. Zadrani su kontrolirali rezultat od samog početka susreta pa iako su na veliki odmor otišli sa “skromnih” +5, u trećoj četvrtini je razlika postala dvocifrena i pobjeda momčadi Danijela Jusupa ni u jednom trenutku nije dolazila pod znak pitanja.

Marko Ramljak i Karlo Žganec bili su najraspoloženiji igrači Zadra u prvoj četvrtini, nakon koje je na semaforu svijetlilo 18:15. U drugoj su im se priključili Dario Drežnjak i Arijan Lakić, nekoliko dobrih napadačkih akcija imao je i Juan Davis pa se na veliki odmor otišlo s prednošću domaćih 35:30.

Sredinom treće četvrtine, nakon koševa Luke Božića i Maksima Matuline, razlika je prvi put postala dvocifrena (49:39), a Gorica se još nekako održavala u igri do 28. minute, kada je bila na sedam poena zaostatka, 52:45. Onda je Zadar, na krilima mladaca Krševana Klarice i Ivana Njegovana ponovno pobjegao te novim košem Lakića zaključio treću dionicu na +13, 59:46.

Ako je ikakve dvojbe oko pobjednika više i bilo, ona je definitivno otklonjena na početku posljednje četvrtine, koju je Zadar otvorio serijom 11-0. Trice su zabili Davis, Drežnjak i Klarica, dvicu u međuvremenu Žganec i u 35. minuti razlika je postala nedostižnih +24, 70:46.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Dario Drežnjak sa 15 koševa, Juan Davis postigao je 12, Marko Ramljak 10, dok je Luka Božić podijelio 11 asistencija. Trojicu sa dvocifrenim brojem koševa imala je i Gorica i to tri Ivana (Majić 12, Nakić-Vojnović 11, Batur 10), no bilo je to premalo da bi ozbiljnije zaprijetila favoriziranom protivniku. STATISTIKA

Zadranima je ovo šesta uzastopna prvenstvena pobjeda, a sedma ukupno te sada s omjerom 7-1 drže prvo mjesto ljestvice HT Premijer lige.

– S Goricom nikad nije lako. Šuterska ekipa koja svakom može napraviti probleme. Nama u prvom poluvremenu nije ulazilo ništa pa ni oni otvoreni šutovi. Bii smo u skraćenoj rotaciji jer su neki igrači u virozi, a neki ozlijeđeni. Ali uspjeli smo podijeliti minutažu, nitko se nije ozlijedio i možemo biti zadovoljni – izjavio je Danijel Jusup, trener Zadra.

– Nakon ove stanke nije bilo lako pogotovo što imamo još i igrača u sastavu koji su načeti. Malo smo smušeno ušli u utakmicu ali smo u drugom poluvremenu podignuli intenzitet i zasluženo slavili – rekao je nakon utakmice Karlo Žganec.

– Znali smo da su favoriti i da igraju odličnu košarku. Možda smo imali šansu u prvom poluvremenu ali čini mi se kako imamo problem u samopouzdanju. Nije lako doći u Zadar vaditi se iz lošeg rezultata ali da smo imali malo više vjere u sebe možda smo u tom prvom dijelu mogli i malo bolje. Kasnije smo pali i fizički i domaćin je zasluženo pobijedio – rekao je Braslav Turić, trener Gorice.

– Zadar je ipak prejak. Oni su na višem nivou od nas što se i vidjelo večeras. Presudila je treća četvrtina. Nezgodno je nakon silnih poraza dignuti samopouzdanje. Čestitke Zadru na pobjedi, a mi se okrećemo novom protivniku- kazao je Ante Mašić, kapetan Gorice.

Sljedeći izazov za Jusupovu momčad je dvoboj 7. kola AdmiralBet ABA lige protiv Budućnosti u subotu od 18 sati u Krešinom domu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...