Zadarska županija produljila je trajanje javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje start-up tvrtki do 5. prosinca

Zadarska županija produljila je trajanje javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje start up (razvojnih) tvrtki do 05. prosinca. Riječ je o novom programu dodjele bespovratnih potpora čija je namjena razvoj i promocija start-up poduzetništva, povećanje broja novoosnovanih društava, otvaranje novih radnih mjesta i rast gospodarske djelatnosti Zadarske županije.

Korisnici potpora su mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici koji imaju najmanje 2, a manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i poslovanje na području Zadarske županije, obavljaju djelatnost tijekom cijele godine i registrirani su nakon 01. siječnja 2021. godine.

– Bespovratne potpore dodjeljuju se za osnaživanje kapaciteta mikro gospodarskih subjekata, povećanje konkurentnosti, stvaranje povoljnijeg i kvalitetnijeg poslovnog okruženja i povećanje stope rasta gospodarstva. Pojedinačni iznos potpore zavisi o iznosu prihvatljivih troškova projekta, a može iznositi najviše 15.000,00 kuna, istaknuo je v.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Potpore se dodjeljuju za sufinanciranje troškova povezanih uz obavljanje djelatnosti, a prihvatljivi troškovi su, uz ostalo, kupnja strojeva, tehnike, alata i opreme za obavljanje djelatnosti, kupnja odgovarajuće informatičke opreme i licenciranih IT programa, financiranje promidžbenih i marketinških aktivnosti, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, web hosting, zakup domene, izrada i održavanje web stranice, edukacije, financiranje analize tržišta, stjecanje zaštite industrijskog vlasništva te konzultantska i mentorska podrška u razvoju projekta.

Uvjeti i način provedbe ovog Programa opisani su u tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije. Novi krajnji rok za podnošenje prijava je 05. prosinca 2022. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...