Zadarski plesni ansambl večeras u Kneževoj palači prikazuje četiri plesna filma, ulaz je besplatan

Večeras, u sklopu projekta Zadarskog plesnog ansambla nazvanog Večer plesne minijature, u
Kneževoj palači s početkom u 19:30, biti će prikazana četiri plesna filma kojeg su u prošloj godini napravili profesionalni plesni umjetnici vezani uz zadarsko područje. To su Matea Bilosnić, Lucija Mikas, Anđela Bugarija, Kristina Lisica i Marin Lemić. Plesni film kao sredstvo umjetničkog izražavanja postaje sve češće prisutan na filmskoj i plesnoj sceni Hrvatske. Ulaz na prijekcije je slobodan.

Klown

Autor i izvođač Matea Bilosnić
Snimatelj: Luka Matić
Montažer: Sara Gregorić
Ovaj plesni film je nastao u sklopu projekta Ples kroz filmsku umjetnost podržan od Ministarstva kulture i medija RH, a u produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS.

Kap na dlanu – Izvor

Kap na dlanu je trogodišnji interdisciplinarni projekt Umjetničke organizacije Irida na temu vode koji spaja glazbenu, filmsku i suvremenu plesnu umjetnost uz interpretaciju lokalne kulturne i prirodne baštine. Tri plesačice tijelima oživljavaju memoriju prostora Pećine stapajući se s kamenitim ambijentom starih glomaznih stijena. Teksture definiraju pokret, noseći sa sobom sjećanje davnih priča o nimfama otklesanih iz kamena, čuvaricama žuborećeg izvora koji neprestano odjekuje špiljom.
Koreografija i izvedba: Anđela Bugarija, Lucija Mikas i Kristina Lisica
Video, montaža i fotografija: Srđan Babić
Glazba: Ivar Roban Križić
Fragmenti melodije pjesme Vilo Vranska po zapisu Dr. Ive Brkića
Lokacija: Izvor Pećina, Vrana

Kap na dlanu – U dubini

Plesni video U dubini prikazuje istraživanje o zakonitosti kretanja pod vodom. Posvećen je nevidljivim bićima morskih dubina i ljepoti jadranskog plavetnila.                                          Koreografija i izvedba: Lucija Mikas
Kamera, montaža i fotografija: Srđan Babić
Glazba: Donato Wharton
Lokacije: Drage i Punta Bajlo Zadar

Bi – polar B(e)ar/e

Autor i izvođač: Marin Lemić
Snimatelj: Luka Matić
Montažer: Sara Gregorić
Plesni film Marina Lemića nastao u sklopu projekta Ples kroz filmsku umjetnost podržan od
Ministarstva kulture i medija RH, a u produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS.
Rad Zadarskog plesnog ansambla i festival Večer plesne minijature podržani su sredstvima Grada Zadra i Zaklade Kultura nova.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...