Zbog rasprodanih projekcija Sigurno mjesto i Trokut tuge još jednom u Kino Zoni

Iznimno veliki interes za hrvatskim kandidatom za nagradu Oscar, Sigurnim mjestom pobjednikom festivala u Locarnu, i „Trokutom tuge“ dugo iščekivanom satirom Rubena Ostlunda za koji je nagrađen Zlatnom Palmom u Cannesu, potaknuo je ekipu iz Kino Zone da omogući još jednu priliku za gledanje i to ove subote!

Sigurno mjesto, dugometražni debi nagrađivanog redatelja i scenariste kratkometražnih filmova, Jurja Lerotića, intimna je ispovijest temeljena na događajima iz vlastita mu života i tragedije koja je pogodila njegovu obitelj.

Traumatski događaj – iznenadni pokušaj suicida – otvara procijep u svakodnevnom životu tročlane obitelji. Njihov život se mijenja iz temelja, kao da su uvučeni u rat nevidljiv svima ostalima. Radnja je reducirana na ono najakutnije, kratak vremenski period i situaciju koja se svodi na najvažnije  spasiti bližnjega. U glavnim ulogama briljiraju Goran Marković, Juraj Lerotić i Snježana Sinovčić Šiškov.

Trokut tuge veličanstveno razuzdana je satira jednog od najzanimljivijih autorskih imena suvremene kinematografije, Rubena Ostlunda. Modeli Carl i Yaya pozvani su na luksuzno krstarenje u društvu ultrabogataša – ruskog oligarha, britanskih trgovaca oružjem i ekscentričnog kapetana alkoholičara (Woody Harrelson) koji citira Marxa. Isprva sve izgleda savršeno poput Instagrama. No sprema se oluja i luksuznu večeru s kapetanom kvari masovni napad morske bolesti. Dio putnika i posade završava nasukan na pustom otoku. Otkrivši da samo jedno od njih zna kako uloviti ribu, hijerarhija među unesrećenicima najednom se izvrće.

Mladi par glume Charlbi Dean, čija je obećavajuća karijera tragično prekinuta nedavnom smrću, te Harris Dickinson, dok u ulozi osebujnog, alkoholu sklonog brodskog kapetana nastupa Woody Harrelson. Uloga ruskog oligarha Dimitrija pripala je hrvatskom glumcu Zlatku Buriću koja mu je donijela nedavnu nominaciju za najboljeg glumca na Europskim filmskim nagradama.

Sigurno mjesto možete pogledati u subotu, 19. studenog od 18 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a „Trokut tuge“, gorku satiru suvremenog društva, istog dana na istom mjestu, ali dva sata kasnije, u 20 h.

Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti na blagajni ispred Polivalentne dvorane sat vremena prije projekcije. Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.
Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...