S dolaskom eura u gradske autobuse stiže kartično plaćanje, direktor Liburnije: “Hoće li veze štekati, teško je predvidjeti, i banke očekuju probleme”

Od prvog dana 2023. godine, prilikom korištenja usluga javnog prijevoza kao platežno sredstvo možemo koristiti i euro.

Proces prilagodbe zasigurno će biti obilježen različitim izazovima.

Kako će od iduće godine građani koji se služe javnim gradskim prijevozom plaćati usluge Liburnije, upitali smo direktora firme Edvina Šimunova.

Potpuno smo spremni, napravili smo sve što je trebalo napraviti, a hoće li to biti dovoljno, pitanje je na koje ni ja nemam odgovora. Opskrbili smo naše vozače sa sitnim kovanicama relativno dobro, koliko god je to bilo moguće. Pripremamo i kartično plaćanje. Nadamo s da će naši putnici ubuduće sve više koristiti kartice. Uskoro treba zaživjeti i Ticketing koji donosi još više mogućnosti. Ima dosta novosti koje bi trebale olakšati ovaj prijelaz. Ljudi su robovi navika, to moramo priznati, ali ne očekujemo neke probleme, kaže nam Šimunov.

Zbog sitnih apoena koji dolaze s uvođenjem eura, kartično plaćanje olakšava svakodnevicu. Osim što nam lišava nošenja kovanica, bezbrižniji smo oko preračunavanja koje će nam još neko vrijeme stvarati glavobolje.

Kartično plaćanje trebalo bi krenuti odmah nakon Nove godine. Znate i sami da i banke očekuju probleme u kartičnom plaćanju, sve je to jedan niz koji će se neminovno odraziti i na nas. Mi smo napravili sve pretpostavke kako bismo olakšali korisnicima usluge, a sad, ako budu štekale veze ili slično, to je nešto što ne možemo predvidjeti. Svi smo u istom loncu. Zaživjet će, nazad ne možemo, kazuje direktor.

Projekt nabave 21 novog Liburnijinog autobusa vrijedan je ukupno 49.450.000,00 kuna. Tako će prosječna starost vozila koja prometuju na gradskim i međugradskim linijama biti ispod 5 godina.

Prezadovoljni smo. Da ne kažem jedino čime smo zadovoljni u ovoj godini. Ono čime nismo zadovoljni je činjenica da smo potrošili 5 milijuna kuna više goriva nego prošle godine. Ali, nećemo gledati unazad. Neka sve loše ostane u ovoj godini, treba gledati vedro nadajući se da je najgore prošlo, zaključuje Šimunov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...