Arheološki tim MAS-a završio rad na istraživanju lokaliteta Asseria, rezultati pokazali uvid u svakodnevni život i arhitekturu domorodačkog liburnskog stanovništva

Arheološki tim Muzeja antičkog stakla u Zadru u suradnji sa Zavičajnim muzejom Benkovac uspješno je priveo kraju ovogodišnju istraživačku kampanju lokaliteta Asseria (Podgrađe kod Benkovca).

– Rezultati istraživanja usmjerenih na poziciju unutar istočnog dijela monumentalnih bedema iznimno su značajni jer pružaju uvid u svakodnevni život i arhitekturu domorodačkog liburnskog stanovništva ili bolje rečeno u predrimski horizont koji je u odnosu na onaj rimski do sada nešto slabije poznat. Stoga se naravno veselimo i daljnjoj obradi i interpretaciji, a posebno prezentaciji prikupljenih podataka i nalaza. – izvijestili su iz Muzeja.

– Hvala kolegama iz Arheološkog muzeja Zadar i studentima Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru koji su sudjelovali u istraživanjima, a posebno lokalnom stanovništvu koji uvijek prate naš rad i ponosno promiču svoju bogatu kulturnu baštinu. – poručili su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...