Banožić: “Pad MiG-a pokazuje spremnost vojske da obavlja svoje zadaće unatoč izazovima i stanju opreme.”

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je navečer da su na svu sreću obojica pilota pronađena živa a incident je pokazao spremnost Hrvatske vojske da uspješno obavlja svoje zadaće unatoč izazovnim trenucima i stanju opreme. Nažalost imali smo danas incident prilikom redovne obuke, prije svega želim izraziti žaljenje članovima obitelji koji su danas pretrpjeli  strah i stres, na svu sreću piloti su pronađeni živi, oni su na pregledu s liječnicima i nadam se da će biti sve u redu, rekao je Banožić na konferenciji za novinare.

Zahvalio je svim pripadnicima Hrvatske vojske, policije, vojne policije, HGSS-a, vatrogasaca, lovaca i svih koji su se u prvim trenucima uključili u potragu za drugim pilotom i tako doprinijeli da ga pronađu prije mraka. Jedan pilot ima određene tjelesne ozljede i uskoro se očekuje izvješće o njegovom zdravstvenom stanju. Ovo je još jedan od trenutaka koji potvrđuje da i dalje trebamo ulagati u Hrvatsko vojno zrakoplovstvo, prije svega u avione četvrte plus generacije, ljude i tehničare, poručio je ministar.

Incident po njegovim riječima pokazuje spremnost Hrvatske vojske da uspješno obavlja svoje zadaće unatoč izazovnim trenucima i stanju opreme. Istraga će, dodao je biti nastavljena sutra i nada se da ćemo utvrditi što se dogodilo u tehničkom smislu.  Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj rekao je da je tijekom redovne vježbovne aktivnosti pao avion i da su sve procedure odrađene propisno, poštivale su se mjere sigurnost. To još jednom pokazuje koliko je odluka o nabavi aviona bila opravdana. Zahvalio je službama što su brzo pronašle pilota.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...