Beroš sa sjednice Vlade zaželio svima dobro zdravlje u idućoj godini i poručio: “Budite odgovorni tijekom blagdana.”

Ministar zdravstva Vili Beroš pozvao je sa sjednice Vlade građane na odgovorno ponašanje u nadolazeće blagdansko vrijeme, u kontekstu prevencije zaraze od i dalje prisutnog koronavirusa te upotrebe pirotehničkih sredstava. Dolazi nam vrijeme intenzivnog druženja, stoga moramo imati na umu činjenicu da nam broj oboljelih od koronavirusa posljednjih dana postupno raste, a dolazi i virus sezonske gripe, kazao je.

Zato je još jednom apelirao na građanstvo da poduzme sve mjere koje doprinose smanjenju širenja virusa. – Tome treba dodati da je najbolja mjera prevencije razbolijevanja i težih oblika bolesti upravo cijepljenje, dodao je.

U kontekstu teškog ozljeđivanja devetogodišnjeg dječaka kojem je u srijedu eksplodirala petarda u ruci, zbog čega je ostao bez svih prstiju osim palca, Beroš je upozorio na opasnost od upotrebe pirotehničkih sredstava, eksplozivnih naprava i petardi jer mogu uzrokovati teško tjelesno oštećenje i invaliditet do kraja života.

– Uzmimo ove dvije napomene u obzir i ponašajmo se odgovorno, poručio je ministar te zaželio dobro zdravlje svima u idućoj godini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...