Bombastičan dan: Dojave o bombama i na sudovima i u šoping centrima lažne

Na više lokacija u Hrvatskoj, sudova i trgovačkih centara, u ponedjeljak su stigle anonimne dojave o bombama.

Policija je u poslijepodnevnim satima objavila da su provjerene anonimno zaprimljene dojave “u odnosu na objekte/zgrade i trgovačke centre u ukupno 16 policijskih uprava i sve su dojave lažne”.

“Dakle, protueksplozijski i od strane policijskih službenika pregledani su svi pravosudni objekti i trgovački centri na području policijskih uprava: bjelovarsko-bilogorske, brodsko-posavske, dubrovačko-neretvanske, istarske, karlovačke, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, ličko-senjske, međimurske, požeško-slavonske, primorsko-goranske, sisačko-moslavačke, šibensko-kninske, varaždinske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske”, stoji u priopćenju kojeg prenosi N1.

S obzirom na najveći broj dojava i najveći broj objekata koje je potrebno sigurnosno pregledati, najintenzivniji rad još uvijek traje na području Policijske uprave zagrebačke, dodaje se.

Kako doznajemo, ovako glasi tekst prijetećeg maila:

“U sudu je postavljena bomba. Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zgradu. Ne treba nam smrt. Cilj – uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...