Botić u ime Akcije mladih Dukiću: “Poklonite Zadranima besplatan ulaz na izložbu ‘Jedan svijet’ u Providurovoj”

U svoje i ime Kluba Akcije mladih Gradskog vijeća Grada Zadra, Marjana Botić poslala je prigodno pismo Branku Dukiću.

Smatra da bi besplatan ulaz na izložbu ‘Jedan svijet’ bio lijep poklon gradonačenika za naš grad.

Spomenimo, radi se o izložbi umjetnina iz postava zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti za koju kustosku koncepciju potpisuje Branko Franceschi, a predstavlja cjelokupni vremenski i disciplinski raspon zbirke sa 199 ikoničkih umjetnina postavljenih po tematskim cjelinama.

Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani gospodine gradonačelniče Dukić,

Jučer nakon usvajanja proračuna grada Zadra za 2023. godinu, kojeg ste Vi predložili, a mi vatrogasnim mjerama, za one najhitnije, većinom socijalne mjere, donekle usmjerili u smjeru koji smatramo poštenima za najosjetljivije građane ovog grada, otišli smo na otvorenje prekrasne izložbe hrvatske moderne umjetnosti u prekrasne prostore Providurove i Kneževe palače. Imali ste kod otvorenja neku zluradu izjavu koju ću pripisati nesnalaženju članova Vaše stranke u situaciji kad ne možete raditi što hoćete, već imate ozbiljne korekcije vašeg ponašanja.

Uživali smo i odmorili dušu razgledavajući umjetnine, ali i zgradu koja je bliještila u svojim novoobnovljenim. Emotivna sam jer sam odrasla pored te zgrade, igrala se po njenim hodnicima još dok su to bile prostorije raznih namjena i neki zapušteni zakuci i uvijek me iznova zadivi njena ljepota. Smatram da svako dijete grada Zadra i svaki građanin jednako mora imati priliku slobodno obići te prostore. Stoga Vas molim ako već niste da zgradu i ovu predivnu izložbu hrvatske suvremene umjetnosti Jedan svijet za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente, stalno učinite besplatnom za ulaz, a za sve nacionalne praznike i blagdane slobodnom za sve građanke i građane. Kao poklon svima nama, bilo bi lijepo da za božićne praznike koji u Zadru traju do sv. Stošije, u cijelom tom vremenu; osiguramo besplatni razgled za sve građane/ke i goste. Sretan Božić Vama i svim sugrađankama i sugrađanima!”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...