Brojni obožavatelji i prijatelji opraštaju se od Massima, Huljić: “Pjesma mu je bila važnija od života, a glas jači od smrti.”

Tužna vijest stigla je jučer. Niotkuda se nije dalo pomisliti da bi se tako nešto dogodilo, ali glazbena legenda Massimo Savić izgubio je svoju posljednju borbu i preminuo u 61. godini života u KBC-u Sestre Milosrdnice.

I dok je neke ovo iznenadilo, oni drugi – njegovi kolege, znali su da Massimo već duži period nije u najboljem zdravstvenom stanju, ali iznenadilo ih je.

– Ništa ne mogu kazati osim da sam se nadao drugačijem ishodu. Bolovao je od toga što se sad i piše, bio sam upoznat s tom situacijom, ali smo se svi nadali drugačijem. Ne znam što se desilo zadnjih godina, ali veliki broj mojih suradnika i prijatelja naglo je otišao. Prevelik šok. Mi smo od druge polovice 80-ih godina, kad je on krenuo u solo karijeru na neki način bili povezani na ovu ili onu stranu. Moje srce i srce moje obitelji je sad s njegovom, poručio je Tonči Huljić. Koliko je volio i živio za glazbu pokazuje i detalj s njegovog posljednjeg koncerta u zagrebačkoj Areni prije nešto više od mjesec dana.

– Publika u zagrebačkoj Areni nije znala u kakvom stanju nastupa i da ga čeka medicinska skrb iza bine. Što više reći o njemu, a da ovaj detalj nije rekao? Pjesma mu je bila važnija i veća od života, a glas jači od smrti. Putuj Massimo, a nas će tješiti uspomene, dodao je Huljić.

Vijest koja nas je sve na kratko zaustavila, podijelile su s javnošću njegova supruga Eni i kćer Mirna.

– Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure, napisale su.

Mnogi se opraštaju od Massima, a među njima je i Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra. Upravo je on napisao tekst posljednje pjesme koju je Massimo otpjevao.

Bilo je to u lipnju ove godine, a singl “Zamisli” ustvari je posljednja pjesma Rajka Dujmića, a koju je Dečak dovršio i napisao tekst.

– Ivan i ja nismo ni znali što će se sve dogoditi kada smo prošle godine došli na dodjelu nagrade Rajko Dujmić. Naime, Snježana (Rajkova supruga) i ja znamo se otprije, ali ona je čekala da se sretnemo da nam predloži suradnju. I tako je na dodjeli nagrade prišla Ivanu i zamolila ga da čuje Rajkove materijale i da vidi može li se ostvariti ta njezina namjera, da završi pjesmu i napiše je za mene, ispričao je Massimo o tome kako je nastala pjesma “Zamisli.”

Sada kada se pogledaju stihovi te pjesme, oni imaju u potpunosti drugačije značenje, kažu to i obožavatelji na društvenim mrežama, a ovo su samo neki od stihova. “Naivno čuvam dane
Odavno odbrojane/Naivno gledam/Kako lišće nikako da se preda/Zamisli jedan od listova sam tih/Zamisli jednom ću ovu krošnju napustiti/Zamisli vjetar zamrsi planove kao grane/I kao list s drveta padnem, piše u pjesmi.

Jedan od onih koji je morao održati svoj koncert samo nekoliko sati nakon što je saznao za prijateljevu smrt, je Jura Stublić.

– Draga braćo i sestre, imao sam jednog prijatelja, možda najvećeg prijatelja u životu. Družili smo se dok smo bili mladi. U najbolje doba. Otišao je s ove planete, s koje ću i ja ubrzo otići, najavio je Stublić pomalo mračno, no uz želju da ova, sve siromašnija planeta, ipak postane bolje mjesto. Mjesto u kojemu svira muzika za ples, prenosi Danas hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...