BRZI I ŽESTOKI Oglušio se na policijsko zaustavljanje, nastavio voziti do Bukovića i pokušao se udaljiti pješice

Jučer, 28. prosinca u 01.00 sati u Benkovcu policijski službenici su tijekom kontrole prometa svjetlećom STOP tablicom pokušali zaustaviti automobil Mazda austrijskih registarskih oznaka.

– Vozač se oglušio na naredbu policijskih službenika te je nastavio vožnju. Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici su krenuli za njim na što se vozač također oglušio te nastavio vožnju do Bukovića gdje se zaustavio, izašao iz automobila i pješice se pokušao udaljiti.

Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako je automobilom upravljao 38-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg. Vozač je uhićen te smješten u službene prostorije do otrježnjenja, navodi se u policijskom priopćenju.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozač je jučer uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju od sedam dana te je predan u Zatvor u Zadru.

 

Nadalje, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su u utorak, 27. prosinca u 23.40 sati u Zadru na Benkovačkoj cesti zaustavili automobil Peugeot zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

– Utvrđeno je da vozač osim što ne posjeduje kod sebe vozačku dozvolu, ne posjeduje niti bilo koji drugi osobni dokumenti zbog čega je isključen iz prometa i doveden u službene prostorije policije gdje mu je utvrđen identitet te je od njega oduzeto oko 2,3 grama marihuane, izvijestili su iz policije.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršaja iz Zakona o strancima te Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, vozač je prekršajno sankcioniran.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...