Dalić: “Brazil je najmoćnija reprezentacija, to je zastrašujuće. Ali, nemamo se čega bojati”

Junak Vatrenih bio je čudesni Dominik Livaković, golman Dinama obranio je čak tri od četiri jedanaesterca te nas odveo u četvrtfinale.

Dan nakon novog velikog uspjeha za hrvatski nogomet novinarima se obratio izbornik Zlatko Dalić.

– Jako lijepo jutro kada se probudiš kao dio momčadi koje su se plasirale u četvrtfinale. Malo smo proslavili. Mislim da smo zaslužili. Igrali smo dobro. Ne treba mi neka posebna analiza, mislim da je Hrvatska igrala dobro. Prvo poluvrijeme, prvih pola sata smo nametnuli svoj stil igre, ali onda smo ušli u bespotrebnu nervozu s par grešaka i doveli protivnika u bolje stanje, ali smo se kasnije popravili.

Kad se napravi rezultata, nema greške nigdje, sve je kako treba. Mi smo na klupi komunicirali, vidjeli smo gdje to vodi, u produžetke i morali smo tražiti rješenje, nismo smjeli raditi greške, pogotovo u zamjenama i čuvati energiju. Modrić, Kovačić i Perišić su se umorili i bilo je logično da ih zamijenim. Vjerujem u igrače na klupi, koji su ušli i dobili prigodu da pucaju penale.

Govorio je o Brazilu.

– Brazil je najmoćnija reprezentacija na Svjetskom prvenstvu. Njihov izbor igrača, kvaliteta… To je zastrašujuće. Pred nama je veliki ispit, težak zadatak protiv ekipe koja igra nogomet i nadigrava se. Trebat će tu utakmicu jako dobro pripremiti. Nemamo se čega bojati, moramo ući u utakmicu s vjerom i samopouzdanjem. Možda je prerano, bilo bi bolje da je finale… Brazil je favorit, ali ne bojimo se i nećemo se predati. Odmorit ćemo se, dat maksimum i suprotstaviti mu se igrom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...