Dragić otvoreno kritizirala nagradu Hype Baru: “Nasmiješeno sunce? Pomrčina sunca!”, Dukić: “Ne podržavam ustaštvo”

Na današnjem Gradskom vijeću Irena Dragić otvoreno je kritizirala činjenicu da je nagrada Nasmiješeno sunce za najbolji noćni klub otišla u ruke Hype Bara.

Nagradu Nasmiješeno sunce dodijelio je Mario Paleka onima koji su zaslužni za uspješnu turističku sezonu. Dok su neki zaslužili Nasmiješeno sunce, drugi su zaslužili pomrčinu sunca ili uma, bolje rečeno. Naime, nagrađen je noćni bar s kojim je povezan čovjek protiv kojeg se vodi kazneni postupak za pranje novca. Na stanu to. HDZ-u je ionako onaj tko vara državu oduvijek i sposoban i uspješan. Na stranu i pjevanje ustaških pjesama u trenutcima nacionalnog ponosa, jer to je dio vašeg folklora i nažalost društveno prihvaćenog ponašanja. Taj ples s vama pleše i pravosuđe. Jezik i stil, način komunikacije nagrađenog je samo dno. Teški jad i sramota za naš grad. Još zanimljivije. Znate li tko mu pruža podršku? Tko mu prvi lajka objave. Stipe Brčić. To je čovjek koji je bio vlasnik dječjeg vrtića preko kojeg je zamračio više od milijun i pol kuna gradskih i državnim novaca, vrtić odveo u stečaj, a onda je njegova supruga, vaša nova vijećnica Matilda Karamatić brčić otvorila novi vrtić u kojem je zaposlen taj Stipe Brčić. Dakle, nagrada za zamračene milijune je Nasmiješeno sunce i vijećnički mandat. Pa svaka vam čast! Je l’ vam barem malo neugodno da nagrađujete ovakve ljude?, pitala je Dragić.

Gradonačelnik Branko Dukić odgovorio je na primjedbu vijećnice.

Svi znate, više puta sam ponavljao ove stvari. Za mene je Domovinski rat granica od koje ja vidim nastavak ove države prema naprijed. Također, svi znate i više puta sam ponavljao da osuđujem svaki vid nasilništva, svako veličanje totalitarnih režima, pa tako i ustaškog. Dovoljno sam tu jasan. Vjerujem da je nagrada došla ranije i da je dobivena tako što taj noćni klub radi i okuplja mladež s muzikom koja je prihvatljiva u gradu Zadru. Nagrada je dana klubu, a ne toj osobi, poručio je Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...