Dugo iščekivani festivalski hit “Stric” stiže večeras u Kino Zonu!

Prosinac je mjesec rekapitulacije, darivanja i nostalgije, susreta s najmilijima i onima koje nismo davno vidjeli. Upravo zato nam iz daleke Njemačke u Kino Zonu stiže „Stric“ i poručuje: „Ovo će biti najbolji Božić ikad!“

Jugoslavija, kasne 1980-e. Obitelj dočekuje svog voljenog strica koji se iz Njemačke vraća kući za blagdane. Okupljena obitelj uživa u Božićnom ručku. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona. Ubrzo postaje jasno da nisu 1980-e, a čini se da nije ni vrijeme Božića. Osim svečane purice, nožem se može rezati i napetost.

Mješavina crne komedije, trilera i drame, film „Stric“ svjetsku je premijeru imao na filmskom festivalu u Karlovim Varima gdje je nagrađen posebnim priznanjem žirija. Nakon toga prikazan je na pulskom filmskom festivalu gdje je osvojio Zlatne arene za scenarij i kostimografiju, a potom žanje uspjeh na festivalima diljem planete.

U glavnim ulogama gledamo Predraga Mikija Manojlovića, Ivanu Roščić, Gorana Bogdana i Roka Sikavicu, a režiju potpisuju debitanti Andrija Mardešić i David Kapac. Upravo nam režiserski duo stiže u goste te ćemo u moderiranom razgovoru nakon filma pobliže saznati o ideji, odvažnoj režiji, redateljskim inspiracijama i suradnji s glumcima te o svemu drugom što bude zanimalo publiku!

S dragim nam „Stricem“ družimo se večeras u 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Stric nikad ne dolazi praznih ruku pa tako ni sad, naše posjetitelje očekuju i prigodni darovi!

Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na blagajni ispred Polivalentne dvorane sat vremena prije projekcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...