Dukić prihvatio dva amandmana Kluba Enija Meštrovića, odbio sve amandmane Akcije mladih, potom su vijećnici sve prihvatili

I na ovoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra ponovila se priča s amandmana klubova vijećnika koje su predložili da se uvrste u Proračun za 2023. godinu. Naime, gradonačelnik Branko Dukić prihvatio je dva amandmana Kluba Enija Meštrovića, a odbio svih 30 koje su predložili vijećnici Akcije mladih koji su ukupno bili “teški” 70 milijuna kuna.

Njihovih je amandmana, naime, bilo ukupno 34, ali su u međuvremenu povukli četiri.

– Nakon lanjskog nesnalaženja pisanja amandmana, kako smo vidjeli, kemijskom na koljenima, ove godine dobili smo uredno uvezani tiskani materijal što je jako vidljivi napredak. Ali u njemu su, neka se ne uvrijede, u pojedinim dijelovima pisani potpuno promašeni sadržaji i obrazloženja bez ikakvog smisla. Amandmani pod rednim brojem 4, 5, 8, 9, 12, 13, 16, 18, 20, 23 i 34 suprotni su članku 41 stavak 3 Zakona o proračunu, kazao je gradonačelnik Dukić i poručio:

– Za zadnji predloženi amandman 34, a riječ je o ordinaciji dentalne medicine za djecu s posebnim potrebama, nespretno i potpuno krivo sredstva su predviđena s javne rasvjete i troškova električne energije. Ipak, ovu ideju držim stvarno dobrom i pokušat ću osobno s našom bolnicom pronaći mogućnost, ne samo za opremu nego i za stručne kadrove budući je riječ o dosta složenom liječničkom postupku. Na toj inicijativi stvarno čestitam i žalim što niste bili dio pregovora. Dovoljno ste imali prostora provesti u razgovora s nama i provesti ovu dobru inicijativu u djelo.

S govornice u Gradskoj tim je vijećnicima dodatno poručio:

– Potrebno je pronaći malo političke hrabrosti i više odgovornosti prema građanima i progutati osobne animozitete i gorčinu koja postoji i s moje strane, a žao mi je što niste postupili drugačije jer ova je vijećnica ovdje jedina politička arena, a jedino važno je politički rad na dobrobiti grada Zadra i Zadrana.

No, potom je uslijedilo i glasovanje o svim tim amandmanima gdje se, opet, dogodilo isto, a to je da su svi odbijeni amandmani prihvaćeni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...