Dvije godine od potresa obnove još nema. Petrinjci organizirali prosvjed

Druga obljetnica razornog potresa na Baniji stigla je uz nezadovoljstvo stradalnika, ali i sudionika obnove, koju je premijer Andrej Plenković nazvao “nestvarno sporom”, što je pokrenulo nagađanja o smjeni resornog ministra Ivana Paladine, koji tvrdi da se to ne odnosi na njega.

“Teško je, teško, jako teško. Trebaš se boriti rukama i nogama da bi opstao. Baš jako teško. Da odeš negdje drugdje… Ljudi traže da idemo, ali jednostavno ovdje je nekako, ne znam, deset puta bolje. Tu smo se navikli, tu su naši prijatelji, naša obitelji, svaki čovjek, kamen, sve je to naše. I baš je teško”, kroz suze je rekla Mihaela Nuhi iz Petrinje, piše N1.

Mihaela i njezin suprug Liridon u potresu su izgubili pečenjaru, ali nisu se predali. Prvi su koji su nakon 29. 12. pokrenuli posao u kontejneru, a u četvrtak, na obljetnicu za svoje sugrađane pripremaju germknedle i vino. Unatoč tragediji koja je zadesila Petrinjce na taj način žele pokazati zajedništvo i optimizam. Dijeljenje kreće u 16 sati.

Uz akciju, danas u 11.30 se priprema i prosvjed u organizaciji Petrinjskog proljeća. Odgovornima žele zahvaliti na svemu neučinjenom.

Danas se u 11.30 se priprema i prosvjed u organizaciji Petrinjskog proljeća. Odgovornima žele zahvaliti na svemu neučinjenom.

“Hvala za sve brojke koje svakodnevno slušamo o tome što je učinjeno, umjesto onoga što nije učinjeno. Trebao bi se prebaciti fakus na stvari koje se trebaju napraviti, a ne iz dana u dan govoriti što se napravilo, a svi kada se okrenemo vidimo da to nije dovoljno. Hvala za sustav koji ne funkcionira, brojne zakonske promjene, tešku birokraciju koja nas sve baca u vrtlog bezizlaznosti”, rekla je Lea Kizilkaya iz Inicijative Petrinjsko proljeće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...