Ena iz Povljane mora na novu operaciju u Švicarskoj, šesnaestu u nizu; Majka Ivana: “Stvorila se infekcija”

Ena Škoda iz paške Povljane od rođenja bori s neurofibromatozom tipa 1, bolesti na lijevoj potkoljenici koja ju sprečava da se kreće bez poteškoća i pomagala.

Trinaestogodišnja djevojka vodi bitku i s inoperabilnim tumorom koji se smjestio između malog mozga i kralježnice, zbog čega je na početku tjedna zajedno s obitelji ponovo otišla u švicarsku bolnicu u St. Gallenu kako bi obavila potrebne specijalističke preglede.

Nažalost, Enina majka Ivana Škoda obavijestila nas je kako se Ena na putu do zdravlja suočava s novom preprekom zbog koje je morala na novu izvanrednu operaciju lijeve potkoljenice, šesnaestu u nizu.

– Eni se na nozi stvorila rana, pa je dr. Klima na tom mjestu odlučio skinuti žicu od vanjskog fiksatora i očistiti ranu kako ne bi došlo do širenja infekcije. Ena do daljnjega ostaje u bolnici, glavni uzrok infekcije je bakterija, zbog čega Ena sada uzima antibiotik. O kakvoj se bakteriji točno radi, znat ćemo idući tjedan kada se okupi cijeli liječnički tim koji će popričati s nama roditeljima, kaže Ivana Škoda za Novi list.

Enina majka kaže kako, prema navodima liječnika, je pred Enom snimanje krvnih žila kojim će se vidjeti protok krvi kroz arterije na nozi. Također, Ena i njezina obitelj čekaju nalaze s pregleda tumora o kojima će se više znati za nekoliko dana.

– Želimo se zahvaliti svima koji su uz nas i našu hrabru lavicu, Eninoj školi koja razumije situaciju, dodala je Ivana Škoda, uz zahvalu pratiteljima Facebook stranice »Pomozimo Eni Škoda da prohoda« na kojoj se mogu saznati novosti o Eninom zdravstvenom stanju te slati poruke podrške.

Kako pomoći?

Svi koji Eni Škoda žele pomoći u troškovima liječenja, putovanja i smještaja u Švicarskoj, čiji financijski izdaci nadilaze mogućnosti ove obitelji, novčana sredstva mogu uplatiti na:

Ivana Škoda
HPB banka
IBAN: HR8223900013211653263
Opis: Donacije za Enu Škoda

Za donacije iz inozemstva
(devizni račun):
Ivana Škoda
HPB banka
IBAN: HR8223900013211653263
SWIFT/BIC: HPBZHR2X
Opis: Donacije za Enu Škoda

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...