FOTO Kupili smo paket eurokovanica, pogledajte kako izgleda

Euro od 1. siječnja postaje službena valuta u Hrvatskoj, ali već od danas građani i poslovni subjekti mogu kupiti početne pakete kovanica eura u bankama, poslovnicana FINA-e te Hrvatske pošte. Paketi se mogu kupiti u protuvrijednosti od 100 kuna, a najviše se mogu uzeti dva početna paketa eurokovanica za potrošače po jednoj transakciji. Paket za građane sadržava 33 eurokovanice svih apoena u vrijednosti od 13,28 eura.

Važno je istaknuti kako je korištenje tih kovanica kao sredstva plaćanja zabranjeno do 1. siječnja 2023. godine.

Poslovni subjekti mogu nabaviti početne pakete u vrijednosti od 145 eura i 50 centi, a protuvrijednost im je 1.096, 27 kuna. Taj paket sadrži 525 eurokovanca, a može se kupiti u bankama. Poslovnim subjektima kojima neće trebati puno eurokovanica u prvim danima 2023. godine, ovo je najjednostavniji način nabave jer ne iziskuje sklapanje ugovora o posrednoj predopskrbi s bankom, a ni potpisivanje izjave o pojednostavljenoj posrednoj predopskrbi.

Mi smo nabavili jedan paket eurokovanica za građane te smo dobili tri kovanice od dva eura, tri od jednog eura i tri kovanice od pet centi. Također, u paketu smo dobili pet kovanica od 50, 20, 10 i jednog centa te četiri kovanice od dva centa.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...