FOTO To malo klupko vjere – još jedna rasprodana premijera Plesne udruge Gesta

Plesna udruga Gesta u prepunoj je dvorani HNK ponovno rasprodala novu premijeru iz njihove radionice. Kao i sve Gestine predstave, i ova je autorski uradak umjetničke voditeljice Nene Jurišić.

Gesta se nakon dvije godine pauze vratila u HNK-a. U samoj predstavi nastupio je cijeli plesni ansambl Geste i glumci, neki stalni, a nekima je ovo prvo glumačko iskustvo, a radi se o dvije djevojčice od 8 godina. Mihaela Miočić i Franciska Mustać djevojčice su koje su izabrali na audiciji i koji su uz Lina Brozića, Sanju Grginu i Anu Cmrečnjak, profesionalne glumce Kazališta lutaka Zadar i strastvene glumce amatere Mimija Zadarskog i Anu Vidić ispričali simpatičnu priču, zanimljivog naziva To malo klupko vjere.

– Božićne priče su za mene najzahtjevnije teme, već je gotovo sve viđeno kroz filmove, crtiće i knjige za djecu, no mene kao autoricu uvijek zapravo na priču navedu stvarne situacije, tako je bilo i u ovom slučaju.

Naravno, prije premijere ne otkrivamo radnju, zato su i naše predstave toliko zanimljive publici jer nisu viđene. Božić je vrijeme radosti i darivanja, ali kojim vrijednostima učiti djecu kroz odrastanje.

Svaka naša priča ima snažnu poruku i djeca su dolaskom u Gestu došla prvenstveno zbog plesa, on je bio spona koja nas je povezala, ali možda zbog mog zvanja odgojitelja predškolske djece, od samog početka sam imala potrebu uz ples djeci usaditi i socijalne vještine koje će ih kasnije voditi kroz život. – rekla je Nena Jurišić.

Režiju potpisuje glumica Sanja Grgina koja je ujedno i glumila u predstavi, a o radu na predstavi kaže:

– Gesta je uz Kazalište lutaka moj drugi dom, a dom podrazumijeva sigurnost, mir, ljubav i toplinu. To je upravo ono što tražimo, naročito u vremenima Božića. Ove godine smo ispleli priču o dvije djevojčice, koje se slažu apsolutno oko svega osim oko jedne stvari, a ona nije mala, ne!

Zavrtjeli smo se oko tog problema i nastojali ga riješiti na zadovoljstvo svih protagonista. Na kraju da bismo živjeli dostojne živote i očuvali svoj integritet, treba nam vjera. Vjera u sebe, u ljude, u dobrotu, u ishod kojeg ćemo uvijek vidjeti kao dobar za nas i u ljubav radi koje se sve isplati. Eto zato to malo klupko vjere.

Tekst za predstavu napisali su Hrvoje Dukić i Sanja Grgina, uz nekoliko songova koje se čulo u predstavi.

Kroz predstavu su se izmjenjivale scene, uvježbane koreografije koje su ostavljale bez daha… Od najmlađih polaznika do već iskusnih plesača, vidjeli smo kako Gesta svakom svojom predstavom daje svoj maksimum, a ono što je zanimljivo, u publici se čulo zanimljivih komentara, od toga da publika koja prati Gestin rad, potvrđuje da uvijek iznova Gestina produkcija oduševi i nadmaši svaku posljednju produkciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...