Francuze uoči finala pogodila devina gripa? “Odvojili smo bolesne igrače, problem je u klima-uređajima”

Adrien Rabiot i Dayot Upamecano, važni igrači francuske nogometne reprezentacije, bit će spremni za nedjeljnu finalnu utakmicu na svjetskom prvenstvu u kojoj Francuska igra protiv Argentine (16 sati).

Ova dvojica nogometaša, inače redoviti članovi udarne momčadi aktualnih svjetskih prvaka, nisu igrali u polufinalu.

Upamecano je imao problema s upalom grla te je posljednjih dana manje trenirao, ali je ipak bio na klupi za pričuve u polufinalnom susretu kojeg su Francuzi protiv Maroka dobili s 2-0. Odličnog veznog igrača Rabiota napala je viroza posljednjih dana, ali i on će biti spreman za finale i potencijalnu obranu naslova svjetskog prvaka. On i Upamecano u četvrtak su normalno obavili zatvoreni trening Francuza.

Poštedu je dobio Kingsley Coman zbog povišene temperature, ali francuska novinska agencija afp javlja kako se u stručnom stožeru nadaju da će do nedjelje i s njim biti sve u redu. Najbolji recept za skidanje viška kilograma sa trbuha. Prvi rezultati već kroz 7 dana.

Španjolski AS otišao je korak dalje ustvrdivši kako se radi o zarazi devinom gripom uzrokovanom velikim promjenama u temperaturi u Kataru. S jedne strane, temperature su vani visoke, a na stadionima i u službenim hotelima u kojima odsjedaju reprezentacije prilično niske zbog klima-uređaja. Potvrde o kakvoj se točno zarazi radi nema, no izbornik Francuske Didier Deschamps potvrdio je probleme.

– Poduzimamo sve potrebne mjere kako se virus ne bi proširio. Odvojili smo bolesne igrače od ostatka grupe. Imunitet je nekima oslabio i onda su automatski podložniji zarazi. Možda zvuči čudno, ali igrači su u Kataru često izloženi niskim temperaturama s obzirom na klimatizacijske uređaje – kazao je Deschamps, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...