Frank: “Dogodio se nesporazum, nije mi bila namjera uzeti sredstva koncertnoj sezoni”. Bušić: “Koncertna sezona namijenjena je prvenstveno građanima”

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra na kojoj se raspravljalo o proračunu za iduću godinu, najviše je odjeknulo, između ostalog, prihvaćanje amandmana nezavisne vijećnice Adele Frank za kojeg se ispostavilo da dokida sredstva za nastavak koncertne sezone u Zadru.

Na to je odmah reagirala ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, Melita Ivković:

– Odluka Gradskoga vijeća da se usvoji amandman koji je podnijela vijećnica Adela Frank u ime Kluba nezavisnih vijećnika, a usvojen je  većinom glasova, uvredljiva je po zdrav razum.

Ipak, vijećnica Frank nam je rekla kako se zapravo radi o nesporazumu i da to njoj ni u ludilu nije bila namjera:

– Mislim da se tu dogodio nesporazum zato što, kad sam radila taj amandman, bila sam sigurna, a to sam kasnije i rekla u raspravi, da su sredstva osigurana, odnosno da je ostalo dostatno sredstava za nastavak koncertne sezone. Intencija mi zasigurno nije bila uzeti sve financije iz koncertne sezone jer i sama se smatram umjetnicom i to nikad ne bih htjela učiniti namjerno.

Frank nam je kazala kako shvaća važnost koncertne sezone za Zadar:

– Naravno da shvaćam. Zato i jesam na svakom otvorenju raznoraznih događaja, koncerata, izložbi, plesnih skupina, vokalnih ansambala. Mislim da to dovoljno govori o mom angažmanu po pitanju umjetnosti općenito pa tako i koncertne. Mi kao vijećnici nismo prošli obuku tako da sve ovo što sam odradila u ime našeg kluba sam odradila sama i ja točno ne znam i ne mogu znati koja aktivnost nosi sve, odnosno što pojedina aktivnost detaljno ima u sebi tako da greške su svakako moguće. Apeliram ovim putem da ispravljaju moje greške, ljudi smo i radimo i stvarno želim dobrobit, pogotovo umjetnosti. I zato me to izuzetno pogodila takva optužba, baš zato što me kao umjetnicu dira.

Usvajanje ovog amandmana komentirala nam je i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra, Dina Bušić:

– Ja sam samo zdravorazumski u vijećnici pitala kolegicu Adelu Frank je li svjesna zapravo toga što je napravila. Ona je rekla da je to bila njezina greška. Nije bila svjesna toga da je zapravo tim potezom makla sredstva za koncertnu sezonu. Da približim, koncertna sezona je isto kao i dramska, sadržaj koji ide od rujna do lipnja i namijenjena je prvenstveno nama, građanima, mladima… I sami znate da podržavamo koncerte i Glazbene škole, dakle, mladih. Isto tako kroz sezonu pratimo naše lokalne ansamble, i Zoranić i Conduru Croaticu i Gradsku glazbu. Mislim da je to jedan veliki, veliki nesporazum za koji se nadam da će to biti ispravljeno jer sam imala osjećaj da je gospođi žao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...