HDZ nema konkurenciju, i dalje su najpopularnija politička stranka u Hrvatskoj

Posljednje istraživanje političkih preferencija u 2022. CroElecto pokazalo je da HDZ po popularnosti ostaje uvjerljivo na vrhu, no bez koalicijskog potencijala, piše u subotu Večernji list. U odnosu na prošli mjesec HDZ je rejting popravio za više od jedan postotni bod.

Prema istraživanju agencije 2X1 komunikacije,koje je provedeno od 15. do 27. prosinca na uzorku od 1041 ispitanika, HDZ bi biralo njih 24,65 posto. Drugi po snazi je SDP koji godinu završava sa 14,74 posto potpore (u studenom 14,92 posto). Stranka Možemo je treća s 10,02 posto potpore (prošlog mjeseca 10,26), a jedan bod manje, odnosno 9,08 posto, ima Most. Peti je Domovinski pokret sa 6,96 posto.

– Ne vjerujem da će parlamentarni izbori biti mnogo prije zakonskog roka jer predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković nema dovoljno kapaciteta da se sad nekoliko tjedana ili mjeseci bavi unutarstranačkim odnosima. Vjerujem da to nastoji odgoditi sve dok ne bude imao malo lakšu situaciju u vlasti, smatra politički analitičar Žarko Puhovski, donosi Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...