HGSS za sada bilježi 15-ak intervencija u naseljima na području Gospića, Gračaca, Jasenovca, Dvora i Kostajnice

Posljednjih dana uslijed obilnih oborina, koje su uzrokovale izlijevanja rijeka i plavljenja određenih područja, došlo je do prometnog odsijecanja brojnih naselja na području Like i Sisačko Moslavačke županije. HGSS za sada bilježi 15-ak intervencija u naseljima na području Gospića, Gračaca, Jasenovca, Dvora i Kostajnice.

Kako su izvijestili, riječ je, prije svega, o prijevozu bolesnika na dijalizu te hitnim medicinskim transportima.

Na području Gospića, uslijed zahlađenja, voda se povukla s prometnica, ali vodostaj u Kosinjskoj dolini i dalje raste zbog čega je proglašeno izvanredno stanje. Na terenu su trenutno Stanica Gospić, Novska i Požega dok su ostale Stanice HGSS-a u stanju pripravnosti.

– Pratimo i dalje stanje na terenu te u slučaju daljnjih potreba spremni smo za intervencije. Ovim putem upozoravamo i apeliramo na građane da se pridržavaju svih mjera opreza i uputa izdanih od Službi i Operativnih snaga. Posebno skrećemo pažnju na opasnost prilikom kretanja s vozilom kroz poplavljeno područje zbog smanjene vidljivosti, izmjene morfologije terena i nestabilnosti vozila. – poručuju spašavatelji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...