Hrvatski vojnici darovali poklone djeci na Kosovu

Pripadnici 38. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR na  Kosovu u subotu su posjetili župu sv. Nikole u Janjevu, gdje su nakon misnog slavlja podijelili božićne darove djeci, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Osim darova djeci predškolskog i školskog uzrasta, prikupljena je značajna donacija u hrani i napitcima, koja je u ime 38. HRVCON KFOR uručena don Mateju Paliću.

– Drago nam je da smo ovom malom gestom razveselili djecu i stanovnike Janjeva i uljepšati im ove blagdane. U ovo izazovno vrijeme važno je biti solidaran i pomagati drugima. Hrvatska vojska bila je i uvijek će biti solidarna te će dijeliti sudbinu s onima kojima je pomoć najpotrebnija, poručio je zapovjednik 38. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR brigadir Marko Pulić.

Hrvatska manjina u Janjevu na Kosovu, najstarija je hrvatska dijaspora. Janjevci potječu od trgovaca i rudara iz Dubrovnika i obližnje Bosne i Hercegovine, koji su se tijekom 14. stoljeća naselili na Kosovu. Katoličku vjeru i hrvatski identitet su uspjeli zadržati tijekom stoljeća. Zvono Crkve svetog Nikole iz 1368. godine smatra se drugim najstarijim zvonom u Hrvata.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...