Italija testira sve putnike iz Kine, svaki drugi putnik u milanskoj zračnoj luci bio pozitivan

Italija je odlučila uvesti obvezne testove na covid-19 za sve putnike koji dolaze iz Kine, gdje broj zaraženih naglo raste, rekao je talijanski ministar zdravlja. Italija, koja je prva u Europi bila teško pogođena koronavirusom u veljači 2020. pošto se pojavio u Kini, sada prva uvodi obvezne testove za putnike iz Kine, koja se bori s novim valom zaraze, prenosi Index.

Milanska glavna zračna luka Malpensa već je počela testirati putnike koji su 26. prosinca stigli iz Pekinga i Šangaja i rezultati su pokazali da je gotovo svaki drugi bio zaražen. – Mjera je neophodna kako bi se osigurali nadzor i detekcija mogućih varijanti virusa u cilju zaštite talijanskog stanovništva, rekao je ministar Orazio Schillaci.

Ministar nije rekao kakve će mjere biti uvedene za pozitivne putnike, ali lokalni zdravstveni dužnosnici u Lombardiji i Laziju rekli su da će morati u karantenu u posebne zgrade koje su za to namijenile lokalne zdravstvene vlasti.

Putnike iz Kine od 31. prosinca testirat će i Japan, a Tajvan od 1. siječnja. Na prvom letu za Malpensu 35 putnika iz Kine od 62 bilo je pozitivno, a na drugom 62 od 120, rekao je Guido Bertolaso, glavni zdravstveni dužnosnik Lombardije. Dodao je da se rezultati sekvenciranja virusa očekuju u četvrtak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...