Iva Bokanović sretna nakon odluke o preoblikovanju: “Rubeša i Botić su opstruirali HNK Zadar, vidio je Rubeša koliki je to posao pa je dao ostavku u KK Zadar!

Većinom glasova zadarskih gradskih vijećnika dana je suglasnost za preoblikovanje HNK Zadar, koji trenutno nastupa u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, odnosno u 3.NL-jug. Nogomet kao sport u Zadru to je svakako zaslužio.

O svemu smo razgovarali s predsjednicom HNK Zadar, 31-godišnjom Ivom Bokanović koja nije krila zadovoljstvo, otkrila nam je koliko je Klub točno dobio iz proračuna, te tko od zadarskih političara opstruira HNK Zadar.

Konačno je prošla točka o preoblikovanju HNK Zadar?

Zahvaljujem se svim vijećnicima Grada Zadra što su podržali potrebe HNK Zadra, što su stali uz naš Klub, kao i uz nogomet! Dali su nam vjetar u leđa za proces preoblikovanja koji za Klub znači razvoj, održivost i bolju perspektivu, sve u cilju ostvarivanja vrhunskih sportskih rezultata na ponos cijelog našeg grada. Proračun za 2023. godinu je izglasan, i HNK Zadar je postao proračunski korisnik s obzirom da je prošlo tri godine od osnivanja Kluba, tako da ćemo imati minimalne financijske uvjete koji će nam uvelike pomoći. Pozdravljam amandman gradonačelnika Branka Dukića s kojim smo ušli u proračun! Sredstva koja smo dobili iz proračuna bit će isključivo korištena za potrebe naše Škole nogometa. Kao što znate, mi imamo ukupno deset selekcija od kojih dvije igraju u najvišem rangu natjecanja, odnosno u 1.HNL, samo za njih trošimo pola milijuna kuna. Za cijelu Školu nogometa troškovi su nam nešto više od tri milijuna kuna. Sredstva koja ćemo dobiti nisu  dovoljna, ali će nam puno pomoći u samom djelovanju Kluba.

Koliko točno ste dobili iz proračuna Grada Zadra?

Dobili smo 199 tisuća eura, to je oko milijun i pol kuna. Zahvalni smo Gradu Zadru na ovome, zbilja nam pomažu! Međutim, mi trošimo, kao što sam rekla, samo na Školu nogometa nešto više od  tri milijuna kuna, ta će sredstva jednim dijelom ići i za potrebe Škole nogometa, tako da iznos koji smo dobili nije niti pola onog koliko bi nam stvarno trebalo. Trebali bi se od sljedeće godine još nadograđivati, jer ovog trenutka stagniramo. Za nešto više trebamo izaći na tržište, upravo iz tih razloga nam je jako bitna točka o preoblikovanju koja je podržana!

Spominje se nekakva fantomska uplata iznosa od 703.486 kuna?

Ne radi se o nikakvoj fantomskoj uplati! Naime, Grad Zadar plaća svim sportskim klubovima koji su na ŠC VIšnjik, a ne samo HNK Zadru. Ponavljam, imamo deset selekcija koje treniraju na terenima Višnjika, kao i na Bagatovom igralištu. Što se igrališta Bagat tiče, tamo nema rasvjete tako da djeca zimi tu mogu trenirati samo do 15 sati, a većina djece u to vrijeme je u školi. Niti termini na ŠC Višnjiku nam nisu dovoljni za naše potrebe, s obzirom da postoji jako puno i drugih Škola nogometa koje treniraju na terenima Višnjika. Ante Rubeša pokušava iz ničega napraviti nekakvu senzaciju! Moram kazati da mi je drago kad vidim kako se svim silama koprcaju, i kako pokušavaju opstruirati naš rad. Htjela bih naglasiti da Rubeša i njegova kolegica Marjana Botić pokušavaju plasirati izmišljotine. Poručujem im da je odgovornost svih nas stvarati pozitivnu klimu oko HNK Zadra. Rubeša je i osobno bio član NO KK Zadar, tako da mora biti svjestan koliko je teško privući sponzore, poručujem mu ako nam ne može pomoći neka nam niti ne odmaže! Mi u HNK Zadru se borimo iz dana u dan, stvarno nam je potrebna pozitivna klima, jer i naši investitori prate sve što se događa oko Kluba. Odgovornost je svih nas stvoriti pozitivnu klimu oko HNK Zadra! Još nešto želim reći, Rubeša i kolegica mu Botić, se nisu odazvali na sastanak Klubova vijećnika s našim Klubom, dakle oni su odabrali put opstruiranja HNK Zadra! Ostali Klubovi političkih stranaka u Zadru su nas podržali. Rubeša je bio u Nadzornom odboru KK Zadar, sad je dao ostavku, jer je vidio koliki je to posao!

Jesu li i potencijalni investitori zadovoljni nakon odluke o preoblikovanju?

Naravno da su zadovoljni! Kontaktirali smo investitore o svemu što se događalo na Gradskom vijeću. Izuzetno smo zadovoljni, preoblikovanje će puno olakšati rad Kluba, a bilo je već i krajnje vrijeme da točka o preoblikovanju napokon prođe!

Imate li još što poručiti?

Od Sportske zajednice nismo dobili sredstva, jer još nismo još punopravan član. Termini su se platili s Upravnog odjela za kulturu i sport, od sredstava koji su namijenjeni za  plaćanje sportskih dvorana i terena, i platilo se za sportsku školu. To je ispravno, jer po Zakonu o sportu po nacionalnom programu, sport mora biti dostupan svima, osobito djeci i mladima pa su tako plaćeni termini i nama, kao i ostalim školama. Kako se plaća ostaloj djeci ovoga grada, tako se plaća i djeci HNK Zadar!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...