Iz HSP-a o stanovima na Marasci: “Kupci su iz Mađarske i Austrije i hrvatska dijaspora, frapantno!”

Predstavnici Dogus grupe održali su sastanak s gradskim vijećnicima na temu izmjena projekta Maraska, a koje uključuju hotelski kompleks, stambeno naselje i trgovački centar.

Nakon sastanka priopćenje za medije oglasio se Mate Lukić, gradski vijećnik i predsjednik ŽV HSP-a, koalicijskog parnera HDZ-a u Gradskom vijeću.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Želim u ime HSP-a poručiti slijedeće:

Ne podržavamo nikakve promjene planova dok se ne riješi prioritet, a to je hotel. To je preduvjet za raspravu o ostalom.

U trenutno složenoj političkoj situaciji Dogus Grupa je izabrala idealan trenutak za prezentaciju planirane investicije u vidu preko dvjesto stanova.

Dvije političke opcije dale su javnu podršku nakon prezentacije bez previše pitanja. Zapravo je možda i jedino pitanje upućeno od strane nezavisne vijećnice Frank hoće li stanovi biti u slobodnoj prodaji?

Odgovor da su zainteresirani kupci iz dvije susjedne zemlje i to Mađarske i Austrije te hrvatska dijaspora je za mene frapirajući.

Nameće se pitanje ukoliko kupci već postoje, hoće li se gradnja hotela opet staviti na višegodišnju pauzu kada primarni interesi investitora, a to je evidentno prodaja stanova, budu zadovoljeni.

Ironično je da je jedna od te dvije političke opcije rušila projekte od značaja za opće dobro i to škole i igrališta pa ovom prilikom citiram jednu od njihovih zadnjih izjava: „Dosta je betonizacije, na HAK-u se neće graditi nikakva zgrada!”. Ovdje ima poprilično mmogo betona, uz jako malo postavljenih pitanja.

Dok ne budemo upoznati s financijskim stanjem investitora te svim detaljima projekta i dok se sama izgradnja hotela ne realizira bit ćemo beskompromisno protiv svakog izlaska u susret ovim investitorima”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...