Jako nevrijeme u Dalmaciji, dio Splita pod vodom

Dalmaciju su danas pogodili jaki grmljavinski pljuskovi, a zbog obilnih kiša dio Splita i okolnih mjesta našao se pod vodom. Pod vodom su neke splitske ulice, a u Baškoj Vodi poplavljena je cijela riva.

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je oko 11 sati područje Trogira i Kaštela, a potom se premjestilo prema Čiovu, Solinu i Splitu. U 60 minuta na trogirskom području palo je do 20 litara kiše po kvadratnom metru, dok je u Splitu palo i preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, javlja Index.

Za splitsku, kninsku i dubrovačku regiju izdano je i žuto upozorenje meteoalarma. “Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika”, upozorio je Državni hidrometeorološki zavod.

Nestabilno vrijeme u Dalmaciji nastavit će se i sutra, kada je ponovo na snazi žuto upozorenje meteoalarma za ove regije, a prema prognozi DHMZ-a, moglo bi pasti više kiše nego danas.

Za gospićku i riječku regiju izdano je narančasto upozorenje, a prognoziraju se grmljavinsko nevrijeme, jak vjetar, obilna kiša i mjestimične urbane i bujične poplave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...