Krenuli Dani bakalara u zadarskim restoranima, isprobajte ukusna jela po popularnim cijenama

Kao i uvijek tijekom prosinca, u zadarskim su restoranima krenuli Dani bakalara, vrijeme kad na svojim jelovnicima imaju jela od bakalara, tradicionalne božićne namirnice u Dalmaciji.

U sklopu ovogodišnjeg Đira po gradu možete isprobati zanimljivu ponudu bistroa Pjat u zadarskoj Varoši. Njihova ponuda uključuje bruschettu s bakalarom, paštetu i kuglice od bakalara, bakalar bianco, bakalar na brudet, orzoto s bakalarom i hrskavom pancetom. Između ostalog, tu je i pašta s bakalarom i škampima, kao i ukusni domaći tortellini punjeni kremom od bakalara u umaku od tartufa.

Tradicionalni Dani bakalara traju i u zadarskom restoranu Bruschetta. Novost je da na jelovniku imaju neka nova jela koja će vam zasigurno privući pažnju. Zapečeni bakalar s krumpirima i parmezanom prvo je što će vam privući pažnju, a tu je i brudet od bakalara s porilukom i bakalar “bianco”.

– Osim tradicionalnih jela, imamo i potpuno novo – odrezak od svježeg bakalara na žaru s orzom i tikvicom u vinskom umaku. Neka započne uživanje u blagdanskim mirisima po cijeloj ulici, dok se mi radujemo vašim prvim komentarima na nova jela. – poručili su iz Bruschette.

Restoran Kornat će, pak, ugostiti vrhunskog hrvatskog chefa Hrvoja Zirojevića. On će 15. prosinca pripremati cijeli menu na temu bakalara. Tu će se naći vrlo zanimljiva jela – bakalar bianco s čipsom od guancialea, zatim paccheri punjeni dimljenim bakalarom, bakalar pašta fažol, pasticcio od bakalara i crema catalana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...