Legendarni pjevač Steven Tyler optužen je za seksualno iskorištavanje maloljetnice

Pjevač Aerosmitha Steven Tyler optužen je za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje te namjerno nanošenje emocionalne boli maloljetnoj osobi s kojom je imao intimne odnose 70-ih godina prošlog stoljeća, piše američki magazin Rolling Stone.

Danas 65-godišnja Julia Misley (nekadašnjeg prezimena Holcomb) podnijela je tužbu na sudu u Los Angelesu protiv neimenovanog 74-godišnjeg pjevača, a iskoristila je priliku za pokretanje ovog postupka, jer je Kalifornija privremeno, do kraja ove kalendarske godine, ukinula zastaru za slučajeve seksualnog zlostavljanja, u kojima su žrtve maloljetne osobe.

Rolling Stone je dobio kopiju tužbe, u kojoj se Tyler ne spominje imenom, ali se iznesene optužbe poklapaju s navodima pjevača Aerosmitha iz njegovih memoara objavljenih 2011. pod naslovom “Muči li vas buka u mojoj glavi?”, u kojima se spominje veza s neimenovanom 16-godišnjom djevojkom.

U tužbi je navedeno da je 1973. 16-godišnja Julia Holcomb upoznala 25-godišnjeg glazbenika nakon koncerta. On ju je pozvao u svoj hotel i nad njom izveo nekoliko nelegalnih seksualnih činova. Njihova je veza potom nastavljena. Mlada djevojka nije imala sredstava da se odupre njegovoj moći, slavi i izdašnim financijskim izvorima, pogotovo jer ju je glazbenik uvjerio da je to “ljubavna priča”, napisali su odvjetnici.

Tyler je, prema vlastitom priznanju u objavljenim memoarima, 1974. uspio od djevojčine majke ishoditi skrbništvo nad njom, obećavši da će se brinuti za njenu dobrobit i obrazovanje, ali ju je nastavio seksualno iskorištavati.

– Iako je imala 16 godina, znala je biti zločesta… Bila je tako seksi da sam se zaljubio… potpisali su dokumente i povjerili mi skrbništvo, tako da nisam mogao biti uhićen kad bismo prelazili granice saveznih država, napisao je Tyler u svojoj biografiji.

Mlada djevojka je napustila pjevača i glazbenu industriju, nakon što ju je Tyler 1975. natjerao na pobačaj. Holcomb se tada okrenula vjeri i “čuvala svoju sramotu” skrivenu od javnosti. No, sve se promijenilo kad je Tyler objavio biografiju, a tabloidi otkrili njezin identitet, što joj je njen cijeli svijet okrenulo naglavačke. Zbog tog je otkrića članovima svoje obitelji morala otkriti tajnu iz svoje prošlosti. Steven Tyler još nije javno reagirao na vijest o ovoj tužbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...