Legendarni Šurjak pred Maroko: “Ne smijemo misliti samo kako ne primiti gol, moramo ga i dati!”

U subotu s početkom u 16 sati Hrvatska igra protiv Maroka utakmicu za treće mjesto na SP u Katru. Utakmica za broncu će se igrati u Al Rayyanu na stadionu Khalifa kapaciteta 45.857 mjesta.  Susret je najavila legenda splitskog Hajduka 69-godišnji Ivica Šurjak, koji smatra kako moramo igrati napadački, a ne samo misliti da ne primimo pogodak.

Kakvoj Hrvatskoj se nadate u subotu?

– Očekujem Hrvatsku koja će igrati malo više napadački, utakmica s Marokom u skupini je pokazala kako ih stvarno trebamo respektirati. Ipak od naših igrača koji su jako kvalitetni, želim da krenu više u napad, s ciljem da postignu zgoditak, da ne misle samo kako se obraniti!

Primjećujete li možda neke nedostatke u igri naše reprezentacije?

– Već se polako osjeća i umor kod naših ključnih igrača, pritom mislim na Modrića, Kovačića i Brozovića, taj trojac je srce momčadi. Vjerujem kako će igrači koje sam spomenuo ipak dati sve od sebe, dok je  Modriću vjerojatno ovo zadnje Svjetsko prvenstvo. Osobno žalim što nismo ušli u finale, iz razloga što smo previše rezervirano odigrali polufinale s Argentinom, igrali smo u mislima samo da ne izgubimo! Sama činjenica da igramo utakmicu za treće mjesto je već ogroman uspjeh, ali i četvrto mjesto također bi bio uspjeh. Kao što sam već rekao, ostaje mi žal kako smo mogli napasti tog Messija, trebali smo pokušati postići gol, i napraviti nešto više!

Što konkretno ne valja u igri Dalićevih izabranika? 

– Teško zabijamo golove, igramo praktički bez pravog napadača! Odsječeni su Perišić, Kramarić i Pašalić, daleko stojimo na terenu, previše dodavanja imamo u zadnjoj liniji umjesto da igru prebacimo  više prema naprijed, s ciljem da dobijemo utakmicu!

Drugi put igramo s Marokom na ovom SP, nakon 0-0 u skupini?

– Oni nisu respektirali ni Francusku, u drugom poluvremenu su čak bili i bolji. Marokanci imaju čvrstu obranu, ali kad krenu u napad, onda to čine sa šest, sedam igrača. Hrvatski igrači će u svakom slučaju pružiti sve od sebe kako bi osvojili broncu, jer medalja je medalja! Naši momci će sigurno pronaći snagu, ali s obzirom i na iskustvo koje imaju, su u puno većoj prednosti nego Maroko. Guštam gledati Marokance, iznenađujuće dobro igraju. Vidi se pečat koji je na njih ostavio Vahid Halilhodžić u vrijeme dok ih je vodio, Vaha im je unio nevjerojatnu disciplinu u obrani, ali vrlo su opasni i u fazi napada.

Vaša prognoza pred nedjeljno finale Argentina-Francuska?

– Čini mi se kako su Francuzi puno bolja reprezentacija, puno su brži i okretniji. Jasno da Argentina nije samo Messi, ali Francuzi su po meni favoriti, jer imaju Mbappea kojeg se ne može zaustaviti!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...