Lions klub Zadar jučer održao tradicionalni Humanitarni božićni bal, prihod otišao Sportskoj udruzi slijepih i slabovidnih osoba Donat

Lions klub Zadar jučer je održao svoj tradicionalni Humanitarni božićni bal u hotelu Kolovare. Sav prihod otišao je Udruzi slijepih Zadarske županije za nabavku zvučnog pikada. Bal je uveličala ekipa iz Song Busters benda koji je besplatnim nastupom također dao lijepi prilog fondu za kupnju zvučnog pikada. U njega su ušla i sredstva dobivena aukcijom za sliku na svili članice Lions kluba, poznate umjetnice Marije Višić Guina. Svima njima uključujući i osoblje hotela Kolovare te sve sponzore, na Balu se u ime Lionsa zahvalila aktualna predsjednica kluba Davorka Mezić i, posebno, predsjednik Sportske udruge slijepih i slabovidnih osoba „Donat“, Josip Laća. Mi smo razgovarali s Davorkom Mezić, koja je naglasila kako je ovaj bal najstarija humanitarna akcija koju Klub provodi.

– Lions klub Zadar dogodine puni 25 godina, znači praktički 25 godina radimo bal, ako zanemarimo koronu. Bal je uvijek humanitarni i do sada smo pomagali mnogima, a ove godine smo se odlučili za Sportsku udrugu slijepih i slabovidnih osoba Donat, kojima treba zvučni pikado. Prije sedam, osam godina smo im kupili prvi zvučni pikado, ali sada im treba novi, a inače su izvrsni u tome. Ovo nije jedina takva akcija, pikado je dosta skup pa smo dogovorili organizirati još jednu akciju. Organizirat ćemo natjecanje u zvučnom pikadu, pozvati sve sportske klubove iz Zadra i okolice i naše Lionse, navela je.

Mezić je naglasila da je ovo jedna od brojnih humanitarnih akcija koje Lions klub Zadar provodi tijekom godine. Istaknula je kako imaju nekoliko tradicionalnih akcija, primjerice za Božić i  Uskrs, ali i reagiraju kada je potrebno.

– Misija Lionsa je pomagati potrebitima, posebno siromašnima, kojih među našim građanima ima mnogo. Također pomažemo bolesnima, a posebno slijepima i slabovidnima, svi Lions klubovi u svijetu vode računa o tome. U zadnje vrijeme počeli smo pomagati mladim i nadarenim osobama, imamo sigurno desetak takvih donacija, neke su bile jednokratne, neke su trajale duže. Upravo s tim našim štićenicima napravit ćemo koncert u veljači pa prikupiti sredstva za neke nove mlade i nadarene ljude, objašnjava.

Lionsi mlade i nadarene ljude podupiru financijski jer, kako ističe Mezić, drugačije se ni ne može. Primjerice, pomažu im platiti troškove studija u inozemstvu pa su tako jednoj djevojci slali 5000 kuna godišnje, svjesni su, kaže,  da nije bilo dovoljno, ali je sigurno pomoglo, navela je Mezić.

Istaknula je još nekoliko primjera pomaganja kao što su jednokratne donacije od četiri i pet tisuća kuna sugrađankama koje su išle na neka usavršavanja. Navodi kako trenutno pod svojom skrbi imaju jednog maturanta Srednje glazbene škole Blagoje Bersa, kojemu su uplatili seminar u Grožnjanu te mu pomažu s pripremama za Akademiju.

– Upravo za tog maturanta ćemo održati spomenuti koncert u veljači, istaknula je za kraj predsjednica Lions kluba Zadar.

Mi Lionsima čestitamo na dosadašnjem radu i želimo im još puno uspješnih humanitarnih akcija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...