LOVI POVIJEST Dominik Livaković kandidat za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva!

Argentinac Emiliano Martinez (30), Francuz Hugo Lloris (35), Marokanac Yassine Bounou (31), te hrvatski reprezentativac Dominik Livaković (27), četvorica su sjajnih vratara koji u Katru love povijest.

Briljirali su u dosadašnjem dijelu World Cupa i sasvim sigurno glavni su kandidati za nagradu za najboljeg vratara SP-a.

Livaković je među polufinalistima sakupio daleko najviše obrana, dok je Bounou primio najmanje golova. Hrvatska jedinica skupila je do sada 20 obrana, pri čemu čak 11 protiv Brazila, drugi je Hugo Lloris s osam obrana, zatim Marokanac Yassine Bounou sa šest obrana te Argentinac Emiliano Martinez s daleko najmanje posla i svega tri obrane.

Livaković je zauzeo veliki dio pozornosti na ovom Svjetskom prvenstvu, i to zasluženo. Sjajno je branio u skupini, a onda “eksplodirao”. Obranio je tri jedanaesterca u raspucavanju protiv Japana u utakmici osmine finala kako bi pomogao svojoj momčadi da se kvalificira u četvrtfinale. Još bolju predstavu pružio je protiv Brazila u četvrtfinalu, u 120 minuta upisao je 11 obrana, a potom obranio prvi jedanaesterac Rodrygu koji je usmjerio susret.

U obje je utakmice proglašen i igračem susreta.

Prije četiri godine bio je oduševljeni navijač s klupe za rezervne igrače na putu do “ruskog srebra”, dok je Danijel Subašić postao nacionalni heroj. Livi je preuzeo “čarobni plašt” i nastavio Subinim stopama. U dva raspucavanja, od osam jedanaesteraca protiv Livakovića, postignuta su samo tri gola.

“Jedanaesterci su lutrija, ali imali smo fantastičnog Livakovića, bio je nesavladiv. Sve strahove naših igrača je Livaković otklonio svojim obranama. Bio je dostojan nasljednik Subašića iz Rusije. I nekako se povijest ponavlja,” naglasio je Zlatko Dalić, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...