Majka studenta: “U novom studentskom domu u Zadru voda prodire po zidovima i plafonima, a studentima je zabranjeno fotografirati nastale štete.”

Prošlo je dva tjedna od kada smo pisali o problemima studenata koji žive u novom studentskom domu u Zadru, ali čini se da se problemi samo nakupljaju. Podsjetimo, prije dva tjedna studenti su se u Facebook grupi žalili na nedostatak prostora za učenje, nedostatak grijanja, nedostatak interneta te probleme s kapanjem vode u kupaonicama.  Nakon objavljenog teksta prije dva tjedna, sa Sveučilišta su nam javili da su svjesni problema i da rade na njihovom rješavanju, ali nailaze na neočekivane poteškoće zbog kompleksnih sustava u zgradi doma. Također, najavili su otvaranje prostora za učenje i pozvali studente na strpljenje.

Čini se kako studentima ponestaje strpljenja, a problema je sve više, tako se nekoliko dana nakon spomenutog teksta u redakciju našeg medija javila se majka jednog studenta stanara novog studentskog doma tvrdeći da se njezin sin susreće s brojnim problemima u novom studentskom domu.

Naime, prema njezinim tvrdnjama procurile su kade u kupaonicama, plafoni nad kuhinjama, a na mjestima gdje kapa voda, nastaje plijesan. Probleme s kapanjem vode u kupaonicama, potvrdili su i drugi studenti. Također, majka s kojom smo razgovarali, navela je kako joj se sin žalio da mu u sobu nenajavljeno ulaze domari koji pregledavaju sobu i kupaonu ne bi li popravili potencijalne kvarove. Gospođa je također izrazila bojazan da voda koja prodire na zidovima i plafonima ne dođe  u kontakt sa strujnim kablovima. Naglasila je kako smatra da je novi studentski dom poluproizvod koji se preskupo plaća.

Zanimljivo je napomenuti kako, prema njezinim navodima, studentima nije dozvoljeno fotografirati nastale štete niti objavljivati fotografije, ako ih i posjeduju.

U skladu s dobivenim informacijama ponovno smo od Sveučilišta zatražili komentar, ali do objavljivanja teksta, isti nismo dobili. Odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...