Modrić pred Brazil: “Možemo napraviti veliku stvar”, odgovorio i je li mu ovo zadnje Svjetsko prvenstvo

Pored izbornika Zlatka Dalića Brazil je najavio i kapetan Luka Modrić.

– Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali bez obzira na to, želimo još više. Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje naslova. Uvijek su favoriti, ali po prikazanoj igri na ovom prvenstvu s pravom u toj grupi. Moramo biti pravi, dati svoj maksimum kao i u svakoj utakmici do sad. Moramo dati maksimum mogućnosti i odigrati najbolju utakmicu. U tom slučaju imamo šanse. Ne zadovoljavamo se time što smo tu. Znamo da nas čeka utakmica protiv velikog protivnika, ali imamo svoje snage, vjerujemo u sebe i tako ćemo se i postaviti, kaže Modrić, piše Novi list.

Kamerun je jedini uspio pobijediti Brazil?

– Nisam imao priliku gledati tu utakmicu, ali Brazilci su dosta toga promijenili. Nisu igrali s najjačom ekipom, ali imaju igrača za složiti dvije top momčadi. Nije to mjerilo, ali pokazuje da se i njih može pobijediti. Svaka je utakmica za sebe. Pokazali smo mentalnu snagu i čvrstinu u produžecima i penalima. Ako dođe do toga, zadnja utakmica nam je dala veliko samopouzdanje i ući ćemo samouvjereni. Vidjet ćemo što će biti. Spremni smo na sve.

Brazil nikada nije bio veći favorit. Je li to podcjenjivanje Hrvatske?

– Ne bavimo se statistikama. Fokusirani smo na sebe. Naravno da svi daju Brazilu veće šanse, kao i svim ekipama koje igraju protiv nas, kao što su Argentina, Brazil i Španjolska koji su uvijek favoriti. No, puno puta smo pokazali da ne pobjeđuju uvijek favoriti. To nas ne brine. Poštujemo sve, ali i sposobni smo za sve.

Odakle toliko sjajnih nogometaša u Hrvatskoj?

– Hrvatska je jako talentirana nacija, ne samo u nogometu. Uvijek izbacujemo talente u svim sportovima. U nogometu je tako oduvijek. Imali smo velikih talenata. Hrvatska je po tome prepoznatljiva. Nemam neko posebno objašnjenje. Volimo sport i rađaju se talenti. Dobro se radi u školama nogometa i jednostavno smo talentirana nacija. Teško mi je reći zašto je to tako.

Hrvatska je među najsporijima, a Brazil među najbržima na ovom SP-u.

– Igramo kako igramo. Nekad je to dobro, nekad manje dobro, ali uvijek dajemo maksimum da što bolje predstavimo Hrvatsku. Vidjet ćemo kakva će biti Hrvatska. Spremni smo i vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar.

Je li ovo zadnje Svjetsko prvenstvo za Luku Modrića?

– Ne razmišljam o budućnosti. Vidjet ćemo do kad ću igrati. Sada sam sto posto koncentriran na ovo što je ispred nas. Bit će vremena za razmišljanje o budućnosti. Nažalost, nemam taktiku za pomlađivanje kao što je to bilo za rast. Ako je ti imaš, slobodno se javi

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...