MUP upozorava na novu prevaru: Ljudi dobiju mail, piše da im Porezna šalje povrat poreza.

Na internetu se pojavila nova prevara. Ovog puta s lažne adrese Porezne uprave dođe obavijest o navodnom povratu poreza.

– Karakteristično za sve poruke koje dolaze od ‘javnih i državnih’ tijela da se poveznice (linkovi) u njima nalaze na raznim domenama, kao što je slučaj u ovoj poruci na domeni ‘.com’. Također, e-mail adresa je na sličnim domenama.

Važno je znati da sve javne i državne institucije Republike Hrvatske se nalaze na domeni ‘.hr’, prenosi Index.

Također i financijske institucije su na istoj domeni. Obzirom da je komunikacija e-poštom uobičajena praksa, prevaranti pokušavaju iskoristiti nepažnju i naivnost primatelja poruka da učine korake koji će im omogućiti nanošenja štete primateljima poruka”, piše policija.

– Bitno je napomenuti da sve institucije putem e-pošte nikada od primatelja neće tražiti nikakve podatke o računima, karticama i sličnim osobnim podacima, preslike osobne iskaznice, kreditne kartice i slično, dodaje se.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...