Na Adventu večeras šibenski bend BluVinil, sutra Cvek i Zadar Christmas Run

Na Adventu u Zadru večeras od 20:30 sati nastupa energični mladi bend BluVinil. Nakon što su ovi mladi Šibenčani prije dvije godine objavili debitantski album Apaši, njihovi stihovi “Ma što te briga, nismo jedni od Apaša, ovo će biti naša godina” stigli su na vrh ljestvica brojnih hrvatskih radio postaja. Ove godine svoj potencijal okrunili su novim albumom “Zna li itko tajnu srca”, s kojega ćemo u Zadru moći čuti najveće hitove poput najpoznatijeg “Heroji”, zatim “U predgrađu”, obrade Alicie Keys “Ako nema te”, “Zasjede” te opet vrlo uspješnog noviteta “Boris B”.

Glavni autor pjesama, gitarist i pjevač benda koji prvi put dolazi pred zadarsku publiku je Matej Nakić, kojega sa Zadrom veže porijeklo, budući da mu je majka rođena Zadranka.

– Veselim se večerašnjem nastupu, ne samo zbog toga što će to biti prvi put u Zadru, nego i zbog stalnih poziva naših poznanika, prijatelja, pa i mojih rođaka, upita kada ćemo napokon doći uživo pokazati što znamo. Iako smo dosta putovali, imali koncert i u nedalekoj Maslenici, Zadar nam je uvijek nekako ostajao po strani. Večeras će se to promijeniti, a nadam se da će nakon koncerta publika poželjeti da se opet sretnemo u budućnosti, kaže Nakić.

Kada se priča o ponudi glazbe i koncertima, Šibenik se često ističe kao pozitivan primjer u cijeloj Dalmaciji. U takvom okruženju nije čudno da se u njemu profiliraju i ovakvi rokerski bendovi poput BluVinila.

– Ja bih to nazvao jednim retro zvukom, pop-rockom koji ostavlja slobodu za izražavanje svim članovima benda. Potekli smo u vremenu kada je u Šibeniku bilo dosta bendova, sigurno je da to razdoblje ostavlja utjecaj i u našoj današnjoj glazbi. Nema boljeg načina da nas upoznate nego da večeras navratite na Advent, poručuje Nakić.

U petak navečer na Trgu Petra Zoranića nastupa Matija Cvek, no bit će veselo već u poslijepodnevnim satima. U 16:30 sati s Puntamike starta tradicionalna sportsko-humanitarna utrka Zadar Christmas Run 2022, čiji će sudionici, trčeći s crvenim kapicama, preplaviti gradske ulice i Advent, na kojemu će biti cilj utrke. Utrka ima humanitarni karakter, budući da će partner utrke Rentlio za svaki otrčani kilometar svakog trkača darovati 5 kuna u fond za opremanje dječje sobe na kirurgiji zadarske bolnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...