Na području Slivnice tijekom lova nehotično ranio 65-godišnjeg kolegu, kazneno je prijavljen!

U nedjelju, 11. prosinca oko 12.30 sati na području Slivnice Gornje tijekom lova u lovnom polju 62-godišnji lovac je nehotično ranio 65-godišnjeg drugog lovca, koji je zajedno s njim bio u lovu.

Policija je na mjestu događaja obavila očevid i provela kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom kojom prilikom je utvrđeno da je lov organiziran uz važeće dopuštenje, te da je do ranjavanja 65-godišnjeg lovca došlo zbog nepažnje drugog lovca.

Ranjeni lovac je odmah prevezen u bolnicu u Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Od 62-godišnjaka oduzeto je oružje i streljivo.

Policija je o događaju izvijestila državno odvjetništvo u Zadru te je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 62-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Na području Policijske uprave zadarske tijekom prošle godine nisu evidentirana ozljeđivanja u lovu, dok su tijekom ove lovne godine evidentirana dva ozljeđivanja tijekom lova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...